Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is Kerst bij Nederland Zingt

21 december 2021 · Leestijd 3 min

De laatste adventsweek is inmiddels aangebroken en aan het einde van deze week vieren we Kerst. Ook bij Nederland Zingt. Op televisie zenden we weer schitterende kerstafleveringen uit, en natuurlijk staan onze website en sociale media ook helemaal in het teken van het kerstfeest. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over onze kerstprogrammering.

Kerstviering

In samenwerking met de Protestantse Kerk Nederland zend de EO op eerste kerstdag een Kerstviering uit. Onder anderen solisten Nigel Brown en Lotte van Bolhuis zingen de prachtigste kerstliederen. Ook Sela zal een opwachting maken. Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen en ds. René de Reuver leiden de viering.

Kerstviering – 25 december – 10:09 uur – NPO 2

Nederland Zingt - Kerst

’s Avonds op eerste kerstdag, is er een Nederland Zingt uitzending vol bekende kerstliederen. Ook in deze uitzending zien we weer Nigel Brown, Lotte van Bolhuis, The Choir Company en Sela. Liederen die voorbij komen zijn ‘Stille nacht’ en ‘Gehuld in de stilte’. Kijk en zing van harte mee!

Nederland Zingt – 25 december – 18:10 uur – NPO2
Let op! Deze uitzending komt niet op YouTube.

Bekijk hier alle informatie over deze uitzending en de liederen die we gaan zingen.

Nederland Zingt Dichtbij

Daan Bakker en Judith Timmerman
Ieder jaar vindt op meerdere locaties de Kerstoutreach plaats. Zo ook in Utrecht, Vrijwilligersorganisatie Serve the City en studenten van de studentenvereniging Navigators willen hiermee de liefde van God uitdelen in de stad. Daarvoor zijn diverse acties opgezet, zoals het maken en versturen van kerstkaarten naar ouderen die eenzaam zijn of het uitdelen van rozen. Jurjen ten Brinke neemt een kijkje bij de voorbereidingen en gaat op pad met Daan en Judith.

Nederland Zingt Dichtbij – 25 december – 9:17 uur – NPO 2

Bekijk hier alle informatie over deze uitzending en de liederen die we gaan zingen.

Gert van den Brink
Scriptschrijver Gert van den Brink en componist Hans van Wingerden hebben hun jongensdroom doen uitkomen en willen door middel van musicals zowel op het podium als in de zaal kinderen laten stralen. Jurjen ten Brinke gaat samen met Gert naar Sliedrecht, waar hun kerstmusical ‘De Herberg Zit Vol” wordt opgevoerd in de Gereformeerde Kerk.

Nederland Zingt Dichtbij – 26 december – 11:48 uur – NPO 2

Bekijk hier alle informatie over deze uitzending en de liederen die we gaan zingen.

Online

Ook online kan je Kerst vieren met Nederland Zingt. Zet bijvoorbeeld eens een mooie kerstafspeellijst aan, of lees artikelen over nieuwe kerstliederen. Dit alles kan je terugvinden op https://nederlandzingt.eo.nl/kerst

--:--