Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit lied bleef Anneloes in 2022 het meeste bij

28 december 2022 · Leestijd 2 min

Welk lied maakte op jou het meeste indruk in 2022? Dat vertellen de leden van het Nederland Zingt team in deze laatste week van het jaar. Vandaag deelt Redacteur Anneloes haar favoriete lied van het afgelopen jaar.

Wie bij Nederland Zingt werkt, houdt van muziek. Dat is in mijn geval ook absoluut zo! Wat heb ik dit jaar genoten van de opnamedagen en natuurlijk het samen zingen op de Nederland Zingt Dag. Er waren dan ook heel wat muzikale hoogtepunten om uit te kiezen.

Fillipenzen 3

Toch is er een lied dat er voor mij uitsprong. Op een van de laatste opnamedagen zong Eline haar nummer ‘Geef me Jezus’. Naast dat het muzikaal prachtig in elkaar zit (blijf vooral luisteren totdat het samenzangkoor meezingt), kwam één zin in het bijzonder bij mij binnen. Vol overtuiging zong Eline de woorden: “Alles wat deze wereld mij biedt, valt in het niet bij Jezus”.

Als je daar even bij stil staat, dan is het nogal een uitspraak! De tekst van dit lied is onder andere gebaseerd op Filippenzen 3:8, waar staat: “Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles.” 

Troostvolle gedachte

Voor mij is dit vooral een hele troostvolle gedachte. De wereld is soms best overweldigend. Ik vind het lastig om goed om te gaan met alles wat er gebeurt in dit leven. Ook in het afgelopen jaar voelde ik me vaak onzeker; bang voor wat er nog zou komen.

Die angst raak ik niet zomaar kwijt, de wereld wordt niet opeens minder eng. Maar dit lied helpt mij om te focussen op wat nog veel groter is dan ik maar kan bedenken. 

Voor 2023 wens ik je toe dat je blik gericht mag blijven op Jezus. Wat de wereld ook biedt, het kennen van Hem stijgt daar ver bovenuit.

--:--