Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit lied raakt Jurjen ten Brinke: 'Mensen pakten elkaars hand vast'

5 juni 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voorganger Jurjen ten Brinke van Hoop voor Noord in Amsterdam vertelt over de kracht van het lied 'Samen in de naam van Jezus'. In zijn kerk ziet hij namelijk mensen losbarsten van vreugde als het lied gezongen wordt. En dat terwijl hij het toch een wat 'ouderwets' lied noemt. Maar in de kerk van Jurjen, die tevens presentator is bij de EO, pakken mensen elkaars handen vast en beginnen ze zelfs te dansen.

Jurjen is dan ook voorganger van een kerk 'waar niets hoort', vertelt hij. 'Er zijn veel Iraniërs met een moslimachtergrond, er zijn mensen die net christen zijn. Die gaan niet nadenken over wat andere mensen van hen vinden. Als er in het lied gezongen wordt: "met geheven handen", dan steken ze hun handen in de lucht. Wanneer er staat: "ik kniel voor U", dan knielen ze. Want dat staat er toch?'

Jurjen vindt het naar eigen zeggen 'heerlijk' om dit te zien gebeuren in zijn gemeente. In de EO podcast Dit is mijn lied gaat hij dieper in op de betekenis van het lied 'Samen in de naam van Jezus' en horen we ook andere mooie verhalen over wat het lied teweeggebracht heeft bij veel christenen.

Beluister hier de NPO Podcast Dit is mijn lied
--:--