Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Documentaire en boek over ziekte en overlijden van zangeres Kinga Bán: '24 uur met Kinga Bán' vanaf mei te bezoeken

26 april 2022 · Leestijd 3 min

We kennen haar eigenlijk bijna allemaal: Kinga Bán. Ze was zangeres van Sela en werd bekend als het gezicht van die band. In 2017 stopte ze daar en werkte ze aan eigen soloprojecten. Echter was ze al langere tijd ziek en overleed ze in mei 2019 aan de gevolgen van borstkanker. Nu is er een boek uit over haar leven, en een documentaire waarin zij een dag lang wordt gevolgd, '24 uur met Kinga Bán'.

Het boek 'Kinga Bán, een leven' door Johan Bakker

Schermafbeelding_2022-04-26_om_15.53.56

Johan Bakker, muziekliefhebber en al eerder de biograaf van Eva Cassidy (lees hier meer), kreeg de kans om een biografie te schrijven over Kinga Ban. Het werd geen standaard biografie, maar hij sprak diverse mensen in haar omgeving die vertelden over Kinga en haar leven. Medemuzikanten, vrienden, familie en zelfs buren deelden hun bijdrage voor in het boek. Zo is het een veelkleurig en ontroerend boek geworden. Het vertelt over haar ontzettende levenslust en wat in het leven haar zo veel drive gaf, en krijgt een uniek inkijkje in haar leven en de mensen om haar heen.

Het boek werd uitgegeven door uitgeverij Royal Jongbloed. Het is sinds deze week te koop via de boekhandels, Royal Jongbloed, Bol.com en de website van Kinga zelf! 

Beluister hier alvast een stukje uit het boek.

Hier koop je het boek

De documentaire '24 uur met Kinga Bán'

Documentairemaakster Willemijn Roos volgde Kinga een volledige dag in aanloop naar een van haar laatste concerten. Je ziet allerlei kanten van Kinga die je normaal niet van haar zou zien. We zien haar gedurende de hele dag, wat zij meemaakt en hoe zij zich op haar concert voorbereidt. Van kleding uitkiezen tot een bezoek in het ziekenhuis, en alles er tussenin. Ze spreekt inspirerende woorden en we horen haar eigen liedjes zingen. Het is een intiem portret geworden. Het is een unieke verzameling geworden van beelden ter voorbereiding op een van haar laatste concerten 'U weet het toch'. Een waardevol portret wat je niet wil missen!

Wil je er graag heen? De film is vanaf 2 mei op diverse plekken in Nederland te zien. Op 6 mei en 25 juni is de documentaire ook online te bekijken. Meer informatie, data en plaatsen vind je hier

Bekijk hier alvast de trailer van de film.

Wil jij de film zien én het boek ook hebben?

Maak dan gebruik van de combideal!

Sinds deze week is de biografie van Kinga uit. Het boek en de film vullen elkaar naadloos aan. Maak je bij het kopen van je kaartjes via TrueTickets gebruik van de Combideal 'Boek + bioscoopkaartjes' dan ontvang je het boek bij de kaartcontrole bij binnenkomst.

Koop je kaartjes voor de film hier

De foto's zijn afkomstig van de website van TrueTickets. De foto van de biografie is door de uitgever aan ons verstrekt.

--:--