Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ds. Arie van der Veer: ‘Aan de nabijheid van God heb ik nooit getwijfeld’

10 mei 2018 · Leestijd 2 min

Op 9 april werd ds. Arie van der Veer getroffen door een herseninfarct. Hoe gaat het nu met hem? Onze collega's van Visie spraken met de nog altijd enthousiaste dominee.

Gods nabijheid

Ds. Arie van der Veer vertelt over de bewuste ochtend waarop hij getroffen werd: “Terwijl ik op de grond llag, moest ik denken aan Psalm 77: ‘Roepend om gehoor te vinden, roep en smeek ik onverpoosd.’ Maar wel met een groot verschil: ik riep om mensen. Want aan de nabijheid van God heb ik nooit getwijfeld. Toen de ambulancebroeders kwamen, kon ik alleen wat klanken uitbrengen. Mijn mond wilde niet, mijn tong luisterde niet. Misschien dachten de hulpverleners dat ik ze niet meer op een rijtje had, en dat begrijp ik best. Maar dat was niet zo.”

Revalidatie
Inmiddels is het een paar weken geleden dat dominee Arie met loeiende sirenes naar het ziekenhuis werd gebracht. “Ik ben nu elke dag bezig met de revalidatie,” zegt hij. “In de praktijk is dat voor mij – naast werken – vooral ook op tijd rust nemen. Ik moet een balans zien te vinden tussen wat ik wil en wat ik kan, tussen geest en lichaam.

De coördinatie van mijn ogen was wat vertraagd na het infarct, maar dat gaat gelukkig steeds beter. Elke week word ik vanuit het ziekenhuis gebeld en gecoacht.”

Complete interview
Lees hier hoe de dominee terugkijkt op de verschrikkelijke momenten waarop hij dacht dat hij zou sterven, maar ook het troostvolle medeleven en een hoopvol vooruitzicht.

--:--