Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een leuke samenwerking tussen The Psalm Project en het Soweto Gospel Choir: Het lied 'Hallelujah' in de Zulu-taal!

20 april 2022 · Leestijd 4 min

Luisterde jij al naar The Psalm Project? Dan is dit weer een lied voor op je lijstje, een leuke en verrassende samenwerking waar je van zult genieten! Samen met het Zuid-Afrikaanse Soweto Gospel Choir nam The Psalm Project het lied 'Hallelujah' op, een loflied gebaseerd op Psalm 150. Het wordt gezongen in een bijzondere taal: Zulu.

Psalm 150

"In tijden dat het nieuws vaak alleen maar slecht is, hebben we juist behoefte aan goed/blij nieuws. De Psalmen staan vol met teksten over verdriet, teleurstelling, boosheid etcetera, maar het eindigt toch echt met een uiting van enorme blijdschap. Met natuurlijk als ultiem hoogtepunt de 150e - en laatste - Psalm. Toen we aan de slag gingen met het schrijven van Hallelujah was het dan ook niet meer dan logisch om teksten uit deze Psalm in het lied op te nemen."

Schermafbeelding_2022-04-20_om_12.48.39

Samenwerking

Toen ze het lied schreven merkten ze dat de nieuwe compositie al snel richting een gospelfeel ging. "Daarom hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het Soweto Gospel Choir - een bekend Zuid-Afrikaans koor dat verschillende internationale muziekprijzen won - benaderd voor samenwerking. Heel eenvoudig, door vanaf de camping in Kroatië een e-mail te sturen."

Het Soweto Gospel Choir reageerde direct enthousiast wat resulteerde in een het nieuwe lied Hallelujah. Het werd een eenvoudig meezingbaar lied, net als de Psalm zelf, wat je kunt blijven herhalen. Het Soweto Gospel Choir heeft zijn strepen ook meer dan verdiend! Het bestaat inmiddels al 20 jaar, en in die tijd zijn ze wereldberoemd geworden. Ze wonnen diverse prijzen voor albums en optredens, traden op in voorprogramma's van bekende artiesten én van de Amerikaanse president Bill Clinton. 

Leuke weetjes

Recent (afgelopen zondag!) heb je Miranda, zangeres bij The Psalm Project, nog kunnen bewonderen in de EO-viering die we zondag lieten zien. Daarin zong zij de prachtige hymnes die voorbij kwamen. Ook Ariën Vink en Suzanne van de Velde zijn voor jullie geen onbekenden.

In 2021 heeft The Psalm Project het album 'Kyrie' uitgebracht. Ter ere van hun 12,5-jarig bestaan wordt het album uitgebreid met drie liederen: Onze Vader, Zegenbede en Hallelujah. Dat laatste nummer is eerste paasdag 2022 uitgebracht en is dus een samenwerking met Soweto Gospel Choir. 

We hopen dat je hiervan kunt genieten!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Liedtekst:

Hallelujah
Amen

Mdumiseni ngenxa ya’izenzo, zakhe zonke ezimandla, amen.
(Praise Him for all His works, all the works of His might, amen).

Mdumiseni ngezwi lecilongo, nimdumise ngogubhu nal ihabhu, amen.
(Praise Him with a voice of a trumpet, praise Him with a drum and a harp. amen).

Mdumiseni ngesigubhu nokusina, mdumiseni nonke ngezinsimbi ezikhencezayo.
(Praise Him with a drum and dance, praise Him all sounding brass).

Mdumiseni ngamasimbali ancencethayo, Konke okuphefumulayo Makukhothame.
(Praise Him with sounding gongs, let all that has breath kneel before Him).

Hallelujah
Amen

Nederlandse tekst:

Halleluja
Amen

Prijs Hem voor al Zijn werken, al Zijn krachtige wonderbare werken, amen

Prijs Hem met het geluid van de trompet, prijs Hem met de trommel en harp, amen

Prijs Hem met de trommel en met dans, prijs Hem met prachtig klinkend koper

Prijs Hem met de klinkende gong, laat alles wat adem heeft voor Hem buigen

Halleluja
Amen

--:--