Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een nieuw seizoen Nederland Zingt - in een nieuw jasje

31 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Aanstaande zaterdag (5 september) is de start van een nieuw seizoen Nederland Zingt op de zaterdagavond. Op het inmiddels vertrouwde tijdstip van 18:15 uur en op de bekende zender (NPO 2), gaan wij weer heerlijk zingen met elkaar. Een beetje anders dan anders, maar met de vertrouwde liederen en een nieuwe, belangrijke rol voor ons publiek. Lees snel verder!

Verhaal bij een lied

In de uitzending wordt uiteraard vooral veel gezongen. Daarnaast gaan wij, in de week voorafgaande aan de uitzending, op zoek naar verhalen rondom een thema. Die krijgen, naast de liederen, een belangrijke plaats in de uitzending. Inspirerende, ontroerende verhalen, die een lied nog meer laten binnenkomen. Verhalen die ons verbinden. Want dat is waar het om draait bij Nederland Zingt: samen zingen, samen geloven!

Thema 'Dan zingt mijn ziel'

In deze eerste uitzending gaan we samen zingen met onder andere Martin Brand en Trinity, dus dat belooft veel goeds. De liederen in deze uitzending zijn uitgekozen rondom het thema 'Dan zingt mijn ziel'. Of je nu blij bent of verdrietig: een lied zingen, dat doet wat met je. En wat is het een bemoediging om precies op het juiste moment een lied te horen. Dan kun je zingen, zelfs in de nacht, als alles donker is om je heen. Herken jij dat en wil jij jouw verhaal daarover delen? Stuur dan een e-mail naar nederlandzingtonline@eo.nl en misschien hoor je jouw verhaal terug in de uitzending.

Psalm 42

"'k Zal Zijn lof, zelfs in de nacht,
zingen, daar ik Hem verwacht."

Een bemoedigende psalm, die ook heel goed bij dit thema past, is Psalm 42. Zing mee met deze versie, gezongen door het Chr. Kampener Mannenkoor Door Eendracht Verbonden en samenzang (opname februari 2020).

--:--