Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eline over God prijzen in het dal: 'Juist in de diepe dalen wil God bij ons zijn'

7 januari 2023 · Leestijd 2 min

Eline is zangeres en aanbiddingsleider. Je kent haar misschien wel als de schrijver van het bekende aanbiddingslied 'Jezus Overwinnaar'. Daarna bracht ze meer eigen muziek uit en inmiddels is Eline niet meer weg te denken uit de christelijke muziekwereld. Ze is te gast in Nederland Zingt om met ons te zingen en om te vertellen over het verhaal achter haar muziek.

"Muziek geeft je een kanaal waarmee je hele diepe emoties - hetzij de grootste vreugde of hele diepe pijn - bij God kan brengen." vertelt Eline in gesprek met Henk. Dat doet ze onder andere in het nummer 'Door en door goed'. Een eerlijk en diep lied dat gaat over de goedheid van God.

Onze pijn delen met God

Ook wanneer we God niet begrijpen en de pijn ons overweldigt, mogen we voor Hem zingen. Daarover zingt Eline in het nummer: "Dat kwam het afgelopen jaar echt uit mijn tenen. Het werkt op de een of andere manier helend om dat bij God te noemen: 'De pijn overweldigt mij op dit moment, ik heb het helemaal niet onder controle.' Dat heb ik zelf als heel erg helpend ervaren."

We zijn als mensen geneigd om pas bij God te komen als we alles op een rijtje hebben. De vragen en moeilijkheden houden we liever voor onszelf. Maar we mogen juist álle emoties bij Hem neerleggen: "Het is niet zo dat je situatie dan ineens verandert. Maar God gaat naast je zitten daarin."

Bekijk het hele interview bovenaan dit artikel.

--:--