Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ellen Laninga over de ster in ‘Ik hoorde klokken klinken’

28 december 2020 · Leestijd 3 min

Je kan het bijna niet gemist hebben: op Eerste Kerstdag deelden wij het gloednieuwe lied ‘Ik hoor de klokken klinken’. Het werd gezongen door diverse artiesten die het afgelopen najaar bij Nederland Zingt te gast zijn geweest, samen met kinderen van kinderkoor de Bromvlieg.

Misschien is het je ook wel opgevallen dat er in de video een prachtige ster schittert bovenaan een kerktoren. Dit is de toren van de Verrijzeniskerk in Zwolle. En deze ster draagt een bijzonder verhaal met zich mee. Dirigent Ellen Laninga van kinderkoor de Bromvlieg schrijft erover.

De oorsprong van de ster

‘Het is al jaren geleden dat een vader en opa van school een prachtige, grote ster maakte met lichtjes. De ster straalde in de nacht en dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Ook mijn ouders die verderop woonden, zagen vanuit de hoogte van het appartementengebouw zijn licht. Het inspireerde. En zo ging hun buurman aan de slag en timmerde voor onze gemeente joekels van sterren. En elke Kerst stralen deze weer vanaf de toren van de Verrijzeniskerk.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ster_verrijzeniskerk

Regelmatig maakten mensen foto’s van de ster. Van ver weg werd het licht van de ster gezien. Het werd een baken. Een licht in de nacht. De ster vertelde over vrede op aarde.'

De beelden in ‘Ik hoor de klokken klinken’

'Toen enkele weken geleden ‘Ik hoor de klokken klinken’ werd gefilmd met kinderkoor de Bromvlieg, raakte ook de cameraman geïnspireerd door de ster. Hoewel het een flinke klus was om de ster mooi op beeld te krijgen, begon de cameraman deze toch te filmen.

En zo belandden de prachtigste beelden van de ster in de video van Nederland Zingt. De ster straalt niet meer alleen vanaf de kerk, maar ook in menig huiskamer. Hij schittert vanaf de beeldschermen.'

Stralen in gebrokenheid

'Het afgelopen weekend raasde storm Bella over het land. Door de harde wind brak de ster. En toch… De ster straalt nog steeds. Ook in zijn gebrokenheid. 

Stralen in gebrokenheid, het kan. En de klokken? Die blijven klinken.'  
 

'Ik hoor de klokken klinken'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Heb je de video van 'Ik hoor de klokken klinken' nog niet gezien? Of krijg je juist maar geen genoeg van de video? Bekijk 'm dan hieronder!

--:--