Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gerdien tekende een Herder live in onze uitzending (met kleurplaat)

14 november 2020 · Leestijd 2 min

Live in de uitzending van 14 november maakte kunstenares en illustrator Gerdien van Delft een prachtige tekening van een Herder. In minder dan een uur tijd verscheen er een prachtige afbeelding op haar schildersezel, die perfect paste bij het thema ‘de Heer is mijn Herder’.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gerdien: ‘In eerste instantie wilde ik een afbeelding maken op de iPad, maar dat is natuurlijk minder leuk om naar te kijken. Daarom ben ik gaan oefenen om een tekening te maken, binnen een uur.’

De voorbereiding

In een week tijd heeft Gerdien haar illustratie voorbereid. ‘Ik begon met het maken van een fotocollage. Daarvoor gebruikte ik onder andere een foto van een herder met een schaap op z’n rug. Ik vond dat zo’n mooie foto en het is natuurlijk een heel bekend beeld vanuit de kinderbijbels’. De fotocollage heb ik vervolgens uitgewerkt tot een tekening. 

‘Voor deze illustratie heb ik ook alle liederen van de uitzending geluisterd en de liedteksten goed doorgenomen. Daar wilde ik m’n tekening vooral op baseren. Bijvoorbeeld het lied ‘Groen is het land’ van The Psalm Project sprak me heel erg aan. Daarom zie je ook een groen landschap in m’n tekening.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kleurplaat

Wil je nu zelf ook creatief aan de slag? Of wil je gewoon een mooie kleurplaat van een Herder voor je (klein)kinderen printen? Dat kan! Gerdien heeft van haar tekening ook een kleurplaat gemaakt. Die kan je hier downloaden.

Meer over Gerdien van Delft

Ben je benieuwd geworden naar meer werk van Gerdien van Delft? Neem dan eens een kijkje op haar website, Facebook of Instagram.

--:--