Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oproep: wij zoeken verhalen over muziek in de Tweede Wereldoorlog

16 april 2020 · Leestijd 3 min

Omdat we dit jaar niet samen kunnen komen om oorlogsslachtoffers te herdenken en om 75 jaar vrijheid in Nederland te vieren, wil Nederland Zingt dit jaar online extra aandacht besteden aan 4 en 5 mei.

In de week van 28 april tot en met 4 mei staan we stil bij het thema ‘herdenken’. We willen terugkijken op de tweede wereldoorlog en herdenken de mensen die dat niet hebben overleefd. We willen liederen delen rondom het thema ‘herdenken’, maar bijvoorbeeld ook gedichten en verhalen.

In de week van 5 mei tot en met 11 mei delen we liederen en artikelen rondom het thema ’75 jaar bevrijding’. Ook al leven we nu in een rare tijd; we mogen dankbaar zijn voor de vrijheid die we 75 jaar geleden hebben gekregen in Nederland.  

Deel jouw verhaal

Om deze weken op onze site een mooie invulling te kunnen geven, zijn we nog op zoek naar verhalen over (christelijke) muziek in de Tweede Wereldoorlog. Weet jij misschien welke liederen je ouders of opa en oma in die tijd zongen? Heb je de oorlog zelf misschien nog meegemaakt en was er een lied dat vaak voorbijkwam in de kerk? Of ken je misschien via via nog een verhaal over muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog? 

Deel jouw verhaal met ons. Wij willen aandacht geven aan de kracht van muziek in oorlogstijd. Op deze manier blijven niet alleen de verhalen levend, maar kunnen liederen ook weer een hele andere lading krijgen.

Je verhaal delen kan bijvoorbeeld door ons een persoonlijk bericht te sturen via Facebook of Instagram. Je mag je verhaal ook mailen naar nederlandzingtonline@eo.nl. Vermeld in het bericht het volgende:

  • Het verhaal in een notendop
  • Hoe kom jij bij het verhaal? Gaat het verhaal bijvoorbeeld over een familielid of over jezelf?
  • Of je bereid bent om ons telefonisch meer te vertellen

Omdat we in deze gekke tijd niet samen kunnen komen, hopen we op deze manier toch een mooie invulling te kunnen geven aan het herdenken van oorlogsslachtoffers en vervolgens aan 75 jaar leven in vrijheid.  

--:--