Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goed nieuws: Getuigenisgast Ria is kankervrij!

30 mei 2024 · Leestijd 4 min

Wie het Nederland Zingt Event in Deventer heeft bijgewoond, herinnert zich ongetwijfeld onze getuigenisgast Ria Struijk op het podium. Ze deelde moedig haar verhaal over haar ziekte, gevolgd door een gesprek met Henk van Steeg.

Een achtbaan van emoties

Henk vroeg Ria Struijk of deze periode kon worden omschreven als een achtbaan. "Het laatste half jaar heb ik veel getobd met mijn gezondheid en ben ik zelfs met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Begin maart leek alles beter te gaan. Ik vierde mijn verjaardag met al mijn vriendinnen en dacht dat dit het beste jaar van mijn leven zou worden. Maar een week later vertelde de arts me dat ik kanker had. Toen stortte mijn wereld in," vertelt Ria. "Ik was helemaal stilgezet. Ik dacht dat dit alleen anderen overkwam, niet mij. En ik voelde me verder ook goed. Ik was wanhopig en verdrietig. Alle emoties kwamen langs."

Ria vertelt dat veel mensen meteen aanboden voor haar te bidden, zelfs wereldwijd. "Mensen in Amerika, mijn kerk, vrienden – ik ben echt gedragen door gebed en Gods liefde. Als ik me wanhopig voel, is Spotify mijn beste vriend en luister ik naar muziek. Daar haal ik kracht uit. Ik zong met name veel christelijke liederen. 'Je mag ook verliezen' is een van mijn grijsgedraaide liederen.'

Goede Vrijdag: Een moment van opluchting

Ria vertelt dat ze een periode van onderzoeken inging. 'Op Goede Vrijdag moest ik bij de dokter komen met een van mijn zonen. We gingen met een zwaar hart ernaartoe. Ik dacht dat het nieuws slecht zou zijn. Maar toen ik binnenkwam, zei de arts: 'Ria, je hebt geen uitzaaiingen.' Ik heb daarom zo'n blijde en dankbare Goede Vrijdag gevierd. ’s Avonds hadden we in de kerk avondmaal. We moesten dit keer zelf naar voren komen voor het avondmaal. Ik ben met mijn zoon en schoondochter gegaan. We hebben gehuild en elkaar omhelsd. Nog nooit heb ik zo intens het avondmaal beleefd. Het was bijzonder en ik was erg dankbaar."

Op de vraag hoe het nu met haar gaat, antwoordt Ria: "Geestelijk gaat het goed, lichamelijk zijn er nog wat dingen. Aanstaande vrijdag heb ik een grote operatie. Daarna volgt mogelijk chemo. Maar de artsen zijn hoopvol en zeggen dat ik blijf leven. Ik ben dankbaar en blij." Henk van Steeg vroeg hoe het zou zijn als iedereen voor haar zou bidden. "Ik kan elk gebed gebruiken", antwoordde Ria. "Komende vrijdag bidden we met zijn allen voor jou", bevestigde Henk.

Goed nieuws:

Op 19 april onderging Ria haar operatie. Via de app liet ze weten dat de operatie goed was verlopen. Ze had veel pijn, maar geloofde dat het elke dag beter zou gaan. "Over tien dagen krijg ik de uitslag, dat is wel spannend."

Tien dagen later kregen we goed bericht van Ria: "Ik ben gisteren bij de arts geweest en hij had erg goed nieuws – ik ben kankervrij! Ik ben echt zo blij en dankbaar. Ik moet nog wel herstellen van mijn operatie, maar dit is echt het mooiste nieuws dat ik kon krijgen, zelfs geen chemo! Het gaat echt goed met me. Ik zit nog wel vol in mijn herstel, en dat merk ik ook echt, maar ik ben heel blij en dankbaar dat ik kankervrij ben." Ze voegde eraan toe dat ze over een jaar weer een onderzoek en een scan zal krijgen, maar voor nu is ze ongelooflijk blij en dankbaar, vooral voor alle mensen die haar in hun gebeden hebben meegenomen.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--