Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hilly werkt aan herstel na een moeilijke jeugd: 'Ik had God nodig'

14 november 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Soms gebeuren er dingen in iemands leven waar diegene mentaal én fysiek aan onderdoor gaat. Dat overkwam Hilly Soe-Agnie. Zij werd zelfs rolstoelafhankelijk. 'Ik had God nodig', was wat ze 10 jaar geleden als ongelovige ontdekte. En met Hem werkt ze aan herstel van de pijn en het verdriet uit het verleden.

'Het gezin waarin ik opgroeide, was niet stabiel. Later kreeg ik te maken met conversie, een soort lichamelijke en mentale blokkade waardoor ik niet meer kon functioneren. Ik werd zelfs rolstoelafhankelijk', vertelde Hilly op het podium van het Nederland Zingt Event in Leiden. 

Gezien voelen

'Als kind geloofde ik in God, maar ik was Hem helemaal kwijt geraakt.' Op een dieptepunt in haar leven daagt een gelovige collega haar uit om een keer mee te gaan naar de kerk. Hilly werd meegenomen naar een kerk in Amsterdam-Noord, waar ze liefdevol werd ontvangen. Mensen hielpen haar en ze voelde zich gezien. Ze leerde wie God was. 

Toch ging het soms weer mis. Oude wonden gingen open en er hoefde maar iets te gebeuren of Hilly had weer het gevoel dat ze afgewezen werd. Ze raakte opnieuw teleurgesteld in God en Zijn kinderen. 'Ja natuurlijk, God kan wonderen doen, maar het is niet altijd in één keer gefixt', is haar stellige overtuiging. Daar was meer voor nodig.  

Herstel, 'prijs Hem' 

Op aanraden van gemeenteleden ging Hilly in therapie bij christelijke hulpverlening. Dat was zwaar en confronterend voor haar. Maar langzaam begon ze in te zien dat de mensen in de kerk echt om haar gaven en dat ze haar liefhadden met de liefde van Jezus. Haar relatie met God herstelde en ze kon Hem weer zien als haar liefdevolle Vader. 

Soms, is het nog even moeilijk en komen oude reflexen weer boven, maar boven alles ervaart Hilly nu de vreugde van de Heer. Daar is ze God dankbaar voor en met die woorden sluit ze haar bemoedigende getuigenis dan ook af: “Prijs Hem!”

Bekijk de volledige getuigenis van Hilly tijdens het Nederland Zingt Event in Apeldoorn in de video bovenaan dit artikel. 

--:--