Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe het lied 'U zij de glorie' het leven van Ramon veranderde

28 januari 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jarenlang was Ramon verslaafd aan drank en drugs. Hij at nauwelijks, sliep niet en was constant bezig met zijn problemen. "Eigenlijk is dat geen leven, eigenlijk is dat de hel" vertelt Ramon aan Mirjam. Maar op zijn dieptepunt leerde hij God op een hele bijzondere manier kennen.

De verslavingen van Ramon waren zo heftig, dat ze zijn leven bedreigden. Hij raakte in coma en iedereen dacht dat hij het niet zou overleven. Maar juist op dat moment gebeurde er iets bijzonders: hij werd wakker met het lied 'U zij de glorie' in zijn hoofd. En dat terwijl hij helemaal geen christen was! 

Veranderd door Gods liefde

Ramon wist niet wat hem overkwam. Hij besloot om erover in gesprek te gaan met dominees. Dat was het keerpunt voor Ramon: "Ik ontdekte de liefde van God. Dat is zo bijzonder. Geen dokter, psycholoog of psychiater is het bij mij gelukt, maar de liefde van God is het wel gelukt om mij te laten veranderen."

Inmiddels is Ramon meer dan twee jaar clean. Na zijn bekering kwam Ramon terecht bij het Passion; een "God heeft me bij mijn kraag gepakt en hiernaartoe gebracht. Hier heb ik de waarheid en het leven gevonden!"

Het hele interview met Ramon kun je bovenaan dit artikel zien.

--:--