Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe ‘U geeft rust’ tot stand kwam…

30 mei 2020 · Leestijd 3 min

Wat een mooie titel voor een lied: ‘U geeft rust’. Toch waren de voorbereidingen voor de bijbehorende video allesbehalve rustig. Achter de schermen is er keihard gewerkt om dit nieuwe lied uit te kunnen brengen.

Parkiet als stoorzender

Snel even een filmpje opnemen waarin je een lied zingt; dat klinkt makkelijk, maar dat is het nog niet. Alle zangers en zangeressen uit de video moesten er namelijk voor zorgen dat er geen achtergrondgeluiden waren in de video. 

Om ervoor te zorgen dat het stil was in huis tijdens het opnemen, heeft één van de deelnemers alle huisgenoten uit huis gestuurd. Zo kon zij in alle rust de video opnemen. Ze bleek alleen één iemand te zijn vergeten… de parkiet! Dus ook de parkiet heeft uit volle borst meegezongen met ‘U geeft rust’. Helaas heeft de parkiet geen plekje in het eindresultaat behaald. 

Het artikel gaat verder onder de foto.

WhatsApp_Image_2020-05-29_at_11.44.58_Cropped

Techniek staat voor alles. Of toch niet…

Veel mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de video, hebben zichzelf opgenomen. Voor sommigen was dat nog wel een opgave. Zo bleek een muzikant wel audio te hebben opgenomen, maar was hij vergeten om de camera aan te zetten. Toen zat er maar één ding op: zijn eigen partij nog maar eens playbacken, zodat er ook beeld bij het geluid was. Maar ja, als je alleen maar gewend bent om live te spelen, dan kan playbacken nog heel wat bloed, zweet en tranen kosten. 

Een andere deelnemer had ook moeite met het opnemen van de video. Het lukte maar niet met het geluid en de tekst was best lastig. Na wat heen en weer mailen kon er uiteindelijk een video opgenomen worden. Toen we bij de EO het filmpje openden, was er inderdaad een heel mooi lied te horen. Alleen was het niet ‘U geeft rust’, maar een mooi lied van Marco Borsato…Oeps! Verkeerde video doorgestuurd. Gelukkig hebben we daarna alsnog de goede opname gekregen en is de persoon gewoon te zien in de video.

Het artikel gaat verder onder de foto.

WhatsApp_Image_2020-05-29_at_11.44.39_Cropped

Als alle filmpjes binnen zijn

Toen alle filmpjes binnen waren gekomen bij de EO, waarbij we van bijna alle 65 meewerkenden het beeld en het geluid apart ontvingen, moest er natuurlijk nog één geheel van worden gemaakt. En dat was wel even slikken voor onze eigen crew. Na vele uren heel hard werken, was er dan toch het prachtige eindresultaat. 

Video gemist?

Heb je de video van 'U geeft rust' nog niet gezien? Kijk 'm dan snel hier!

De meewerkenden op de foto's in dit artikel zijn niet de meewerkenden over wie de anekdotes gaan. 

--:--