Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik besta niet’ – een lied van ‘hoop voor de hopelozen’

8 september 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor Metterdaad heeft David Latumahina het prachtige lied ‘Ik besta niet’ geschreven. Hij zingt het samen met Jannat Ara en heeft in dit lied zelfs nog een stukje van psalm 42 verwerkt. Met dit lied wil Metterdaad aandacht vragen voor de situatie van de Rohingya.

De Rohingya

De Rohingya zijn een moslimminderheid en leven in het Boeddhistische Myanmar. Veel van hen moesten door het toenemende geweld tegen hen en hun geloofsgenoten het land ontvluchten. De meeste Rohingya zijn naar Bangladesh gevlucht, maar daar is de situatie ook verre van goed. Bangladesh probeert de Rohingya op te vangen, maar er is nauwelijks veilig onderdak, schoon drinkwater en goed sanitair.

Ik besta niet

Schermafbeelding_2020-09-08_om_12.45.48

Naast deze praktische problemen die ze ervaren, worden de Rohingya ook nog eens niet erkent. De meeste Rohingya hebben geen paspoort of andere papieren. Daarom heet het lied van David Latumahina ‘Ik besta niet’ en wordt de komende weken de #ikbestaniet door Metterdaad onder de aandacht gebracht.

Meer informatie

Om de Rohingya te kunnen helpen, besteed Metterdaad extra aandacht aan deze groep. Dit doen ze bijvoorbeeld in de nieuwe reeks uitzendingen die vanaf 12 september van start gaat.

Ben je geraakt door het lied ‘Ik besta niet’ en wil je meer weten over de Rohingya? Of wil je deze actie steunen? Klik dan hier.

--:--