Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Indrukwekkend: 'Amazing Grace' door Andrea Bocelli

7 mei 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de week waarin we herdenken dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd, willen we ook stilstaan bij de vrijheid die we hebben door het leven en sterven van Jezus. Hij heeft ons de ware vrijheid gegeven. Een lied dat daar perfect bij past is 'Amazing Grace'.

Indrukwekkende video

Onlangs zong de bekende zanger Andrea Bocelli het lied 'Amazing Grace' op een leeg kerkplein, midden in de anders zo drukke stad Milaan. Wat is het ontroerend om deze blinde zanger te horen zingen: "Ik was blind, maar nu zie ik." Wat een voorbeeld voor ons allen! Het geloof opent je ogen voor wat je daarvoor niet zag. Wat een genade! Dat is nu echt 'Amazing Grace'!

De indrukwekkende beelden van lege pleinen in grote wereldsteden bepalen ons er ook weer bij hoe we momenteel niet zomaar vrij kunnen gaan en staan waar we willen. We moeten afstand bewaren, voorzichtig zijn. Een lockdown zoals in andere landen hebben we hier niet gehad, maar wat is er ook veel eenzaamheid en onvrijheid in ons land. En dan dit lied! Dit lied, dat in de afgelopen eeuwen al vele mensen heeft geraakt en bemoedigd. "Het was genade, die mijn angsten verlichtte." En "het is genade, die mij heeft gered." Wat een heerlijke belofte, ook voor vandaag! Zing je het ook mee?

Liedtekst

Amazing Grace, how sweet the sound
That saved a wretch like me
I once was lost, but now I'am found
Was blind but now I see

Was Grace that taught my heart to fear
And Grace, my fears relieved
How precious did that Grace appear
The hour I first believed

Yea, when this flesh and heart shall fail,
And mortal life shall cease,
I shall possess, within the veil,
A life of joy and peace.

Amazing Grace, how sweet the sound
That saved a wretch like me
I once was lost but now am found
Was blind but now I see

Was blind, but now I see

--:--