Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jantine vond op een bijzondere manier nieuwe kracht om door te gaan: 'Ik hoorde een stem die mijn naam zei'

14 januari 2024 · Leestijd 3 min

Iedereen kent het wel: Een periode waarin je vastloopt. Maar, wat als het zo zwaar valt dat je het leven niet meer ziet zitten? Dit overkwam Jantine, die haar verhaal afgelopen zaterdag in de uitzending vertelde. Er was een punt in haar leven waarop ze er klaar voor was een einde aan haar leven te maken. Maar God greep in!

Jaren geleden begon ze aan de PABO, enthousiast om haar 'roeping' te vervullen. 'Ik was heel serieus, en ik had in het geloof het idee dat ik God niet teleur wilde stellen, en wilde geen zonde doen'. Voldoen aan die hoge lat lukte haar niet. Ze zocht hulp bij iemand, en zijn woorden zetten haar op het verkeerde spoor. Hij zei: zei: 'Je doet je naam geen eer aan, want we zijn voor God een nul.' Terwijl haar naam, 'Jantine', betekent: God is genadig. Dat raakte haar zo in negatieve zin dat ze niet meer wist waar ze het moest zoeken. 

Ze belandde bij het spoor, en dacht: Dan doe ik het in ieder geval niet meer verkeerd. Wonderlijk genoeg werd zij onderweg door iemand tegengehouden. Ze liet zichzelf opnemen om hulp te zoeken. Vrienden die op bezoek kwamen moedigden haar aan vaker omhoog, naar God, te kijken. Na hen te hebben weggebracht gebeurde er iets bijzonders: 'Ik hoorde ineens een stem die mijn naam zei, Jantine.' Hoe bijzonder, God sprak haar naam uit. En toen zei Hij: 'Ik heb een plan met jou, het is nog niet klaar.'

Het lied: Er is een Verlosser

Die avond las ze in haar dagboekje dat overal redding voor is, waar gerefereerd werd naar het lied 'Er is een Verlosser'. 'Ik dacht: Ik hoef het niet alleen te doen, het is voor mij gedaan'. Het raakt haar nog tot de dag van vandaag. 'Eens komt de dag, en dan mogen we er zijn. Dan hoef ik het niet meer zelf te doen.'

Haar leven is na dit moment totaal veranderd. Ze zette haar herstel voort, na dit te hebben meegemaakt. Inmiddels is zij gezegend met een man en een zoon, en staat ze voor de klas. Ze leerde: 'Het komt goed'.

Kijk haar hele verhaal hier terug. Vanaf 4:42 minuten begint het lied ‘Er is een Verlosser'.

Heb je zelf vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie 0900-0113

24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Liedtekst

Er is een Verlosser
Jezus, Zoon van God
Kostbaar Lam van God, Messias
Heilig God is Hij

Jezus mijn Verlosser
Niemand is aan U gelijk
Kostbaar Lam van God, Messias
Maakt van zonden vrij

Dank U, o mijn Vader
U gaf Uw eigen Zoon
Uw Geest als hulp voor ons totdat
Het werk op aarde is gedaan

Ja, de dag zal komen
Dat ik Jezus zie
Dan zal ik mijn Koning dienen
Voor eeuwig en eeuwig

Dank U, o mijn Vader
U gaf Uw eigen Zoon
Uw Geest als hulp voor ons totdat
Het werk op aarde is gedaan

Dank U, o mijn Vader
U gaf Uw eigen Zoon
Uw Geest als hulp voor ons totdat
Het werk op aarde is gedaan
Uw Geest als hulp voor ons totdat
Het werk op aarde is gedaan

--:--