Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeroen over neef en beste vriend Niels: 'Hij is voor mij een voorbeeld in zijn toewijding'

18 maart 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jeroen en Niels Willemsen zijn elkaars neef en spreken regelmatig af in hun stamkroeg om te kletsen over van alles en nog wat. De onderwerpen gaan van voetbal tot toch wel het belangrijkste in hun leven: het geloof.

Beide heren leren veel van elkaar. Naast neven zijn ze namelijk ook elkaars beste vriend. Mirjam interviewde hen over hun vriendschap en geloofsreis.

Elkaars voorbeeld

Jeroen: 'Hoe mooi is het dat je alles met elkaar kan bespreken. Waar Niels voor mij echt een voorbeeld in is is in de toewijding en de structuur die hij in zijn geloof aanbrengt. Hij staat ermee op, in de ochtend leest hij de Bijbel, en hij gaat ermee naar bed.' Toen Niels 12 jaar was pakte hij dit op en hij ging hiermee door tijdens zijn puberteit. 'Dat hij dat al die tijd doet vind ik echt inspirerend.' 

Andersom zegt Niels over Jeroen dat hij ontzettend veel groei bij hem heeft gezien in korte tijd. 'Jeroen is op latere leeftijd bekeerd en ik vind het zo bijzonder dat hij in zo'n korte tijd zo veel kon veranderen. Waar Jeroen mij heel erg in sterkt is dat hij bijvoorbeeld hier in het café zo tegen de ober kan zeggen hoe bijzonder het geloof is, en hoe zijn relatie met de Heer is.' Dat durft Jeroen zomaar te doen. 

Groeien in je kindertijd

Beiden geven aan dat opa en oma toch wel een heel groot voorbeeld voor hen zijn geweest. 'Zij hebben ons meegenomen naar de kerk, en van hen hebben wij het opgepakt in het begin.' Dat ging van lezen in de kinderbijbel tot gesprekken over relaties.

Jeroen vertelt dat hij veel aan hen heeft gehad toen hij drie jaar geleden tot bekering kwam. 'Opa en oma lopen al 60 jaar langer rond op deze aarde, en die kijken vanuit een ander perspectief naar het geloof dan wij. Zij zijn van gigantische waarde geweest'. 

Favoriet lied

Mirjam vraagt hen naar hun favoriet lied, een gedeelde favoriet. Persoonlijk zijn ze toch wel gek op Psalmen, vertelt Niels. 'Wat ik een hele mooie Psalm vind is Psalm 146, de versie van Johannes de Heer. Anderhalf jaar geleden hoorde ik die ook op mijn bruiloft, en ik vind het zo'n loflied. Al helemaal als alle registers open gaan en iedereen meezingt!' Jeroen beaamt dat volledig. Luister het lied hieronder: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--