Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurjen ten Brinke daagt je uit: Bid tien dagen voor 5 mensen in je omgeving

'Uw Koninkrijk komen'

7 mei 2024 · Leestijd 3 min

Het mooiste dat je voor iemand in je omgeving kunt doen is voor die persoon bidden. Want als je bidt, gebeurt er iets! Daarom nodigt Jurjen ten Brinke je uit om tien dagen lang te bidden voor anderen, voor mensen van wie je veel houdt die Jezus nog niet kennen. Je kunt een gratis gebedsdagboekje bestellen om je hierbij te helpen. Lees snel verder.

Wereldwijd bidden duizenden mensen in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren voor de wereld en de mensen om hen heen. De Anglicaanse kerk is hier mee begonnen in 2016, onder de naam 'Your Kingdom come'. Inmiddels doen ook kerken en christelijke organisaties in heel Nederland mee bij deze gebedsbeweging. Ook de vereniging voor zending in Nederland (IZB) en wij van EO-Nederland Zingt sluiten ons hier bij aan.

'Juist in deze tijd'

'Als we bidden, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God, dat mensen Jezus leren kennen', zegt voorganger Jurjen ten Brinke. 'Een uitgelezen kans daarvoor is de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. Want dit is periode waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk, met de komst van de heilige Geest. Juist in deze tijd kijken we omhoog naar Jezus als onze voorbidder in de hemel, en zien we uit naar het werk van de heilige Geest die ons leven vernieuwt.'

'Ik daag je uit om tien dagen te bidden, net als de discipelen dat deden in Jeruzalem, om de komst van de Geest én om geloof voor hen van wie wij houden. Voorbede doen voor mensen in je omgeving is het mooiste dat je voor ze kunt doen.'

Wat vind jij van onderstaande stelling? Beantwoord 'm en zie wat anderen zeggen.

Stelling: Bidden voor andere vind ik belangrijk, ik doe mee aan 'Uw Koninkrijk kome'.

Materiaal voor jou en je kerk

Wil je meedoen? Super! Dan zijn er een paar dingen die jou kunnen helpen. Allereerst is er een gebedsdagboek die je kunt downloaden. Dit gebedsdagboek is geschreven door aartsbisschop Justin Welby en vertaald door de IZB. Met dit dagboek ontvang je elke dag een overdenking en een gebedspunt. Deze dagboekstukjes worden dagelijks ook in de Connect App gedeeld. 

De IZB biedt voor de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, de zogenaamde Wezenzondag, daarnaast ook een gebed voor in de kerk of thuis. Dit gebed is door Ds. Kees van Ekris geschreven en mag, met bronvermelding, vrij gebruikt worden. Download hier het gebed voor Wezenzondag.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--