Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk terug: De getuigenissen van Tiny en Marjolein op de Nederland Zingt Dag

26 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Heb jij ook zo genoten op de Nederland Zingt Dag? Dan was je misschien ook geraakt door de bijzondere getuigenissen van Marjolein en Tiny. Bekijk hier hun bijzondere verhalen terug.

Tiny

De Amsterdamse Tiny de Jong heeft veel meegemaakt in haar leven. Haar man verliet haar voor een andere vrouw, en Tiny was daardoor kapot van verdriet. Ze wordt in die tijd zelfs opgenomen in een psychiatrische instelling. Later in haar leven verliest Tiny ook haar kindje van nog maar 1 jaar.

" Met Pasen moest ik naar de kerk, en daar was ook het Leger des Heils. Het eerste lied wat toen gezongen werd was 'Op die heuvel daarginds staat het ruwhouten kruis.' Toen knapte er wat bij me. Ik heb daar vreselijk staan huilen. En toen heb ik gezegd: Here God, ik wil met U verder."

Bekijk hier het interview dat Jurjen met haar had op de Nederland Zingt Dag. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Marjolein

Marjolein Hund is illustrator, en kwam zo'n 7 jaar geleden tot geloof. Haar oom Fred Hund, juwelier in Amsterdam werd tijdens een gewelddadige overval doodgeschoten. Een heftige periode voor Marjolein en haar familie breekt aan. 'Toen kende ik God niet, maar zo ben ik op zoek gegaan. Niet verwacht dat ik Hem zou vinden maar dat is toch gebeurd.' Hoe beleeft Marjolein het thema 'U geeft rust'? "Het is een dagelijkse overgave, een keuze om te denken: Heer, U bent mijn rust. Soms lukt het ook niet. Het is elke keer weer teruggaan, en voortborduren op de beloftes die God doet.'

--:--