Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktip: 'The Passion' vanavond en dit jaar voor het eerst ook met Hemelvaart

13 april 2022 · Leestijd 2 min

Kijk jij elk jaar met plezier weer The Passion? Dan is het vandaag, op Witte Donderdag weer zover. Vanuit Doetinchem wordt het dit jaar uitgezonden. Helaas, dit keer zonder publiek, omdat er met de maatregelen rondom corona nog weinig duidelijkheid was. Maar, alsnog belooft het prachtig te worden!

Kim-Lian.groepsfoto

De rollen van dit jaar zijn bekend. Soy Kroon neemt de rol van Jezus op zich. Zijn moeder wordt gespeeld door Noortje Herlaar. Andere bekende namen die voorbij komen zijn Ruud de Wild (als verteller) en Kim-Lian van der Meij, die in de rol van Maria Magdalena stapt. Dit jaar wordt voor het eerst de rol van Maria Magdalena ook meegenomen in het verhaal. Dit om mensen te inspireren met haar verhaal, zij was namelijk ook een belangrijke discipel van Jezus. 

Meer lezen over de cast van The Passion? Dat kan in dit artikel

Bekijk hier de trailer van The Passion:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dit jaar ook te zien met Hemelvaart

The Passion krijgt een vervolg op donderdag 26 mei: The Passion Hemelvaart. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk Nederland willen de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal over vertrouwen. Bovendien een verhaal dat naadloos aansluit bij het thema ‘Alles komt goed?!’. 

Directeur Protestantse Kerk Nederland, Jurjen de Groot: “Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt. The Passion bracht het paasverhaal weer naar de massa. Dat hopen we ook te bereiken met dit vervolg. Daarin zien we dat liefde sterker is dan de dood. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert. Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht.

Meer lezen over The Passion met Hemelvaart? Dat kan in dit artikel.

The Passion kijken?

Dat kan morgenavond om 20.30 op NPO 1! Meer informatie vind je hier

--:--