Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kippenvel! Gevangenen prijzen God achter de tralies

3 oktober 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wauw, wauw, wauw. God is God van ons allemaal. Ook gevangenen wil hij tot inkeer brengen en zijn liefde geven. In een Amerikaanse gevangenis zijn inmiddels veel van hen tot geloof gekomen. En als een van hen op de piano begint te spelen gebeurt er iets bijzonders. In hun blauwe gevangeniskleding, zingen de stoere mannen tot eer van God. 'God is meer dan genoeg', klinkt het. Wij krijgen kippenvel.

Ook de reacties onder de video raken. Iemand schrijft: 'Ik was dakloos, zat aan de drugs, in de gevangenis en toen leerde ik Jezus kennen. Hij veranderde mijn leven. Nu heb ik een huis, een kind, een prachtige dochter en een nieuwe identiteit. Ik ben een kind van God. Hallelujah!' Iemand anders, die zelf ook vast heeft gezeten: 'De liefde van God op deze plek is onmetelijk. Ik ben zo vaak in deze kapel geweest. Ik voelde het wanneer de Heilige Geest ons raakte tijdens de aanbidding. Ookal is dit een gevangenis, op die momenten waren we vrij.'  

Als je deze video bekijkt dat komt er als vanzelf een bijbeltekst bij je naar boven: 'Toen ik in de gevangenis zat, hebben jullie Mij bezocht.' Het staat in Mattheus 25 vers 36. Laten we bidden dat nog veel meer mensen Zijn liefde mogen ontdekken en zich bekeren van de foute dingen die ze gedaan hebben en met God een nieuwe eerlijke weg ingaan. 

Bekijk de volledige video bovenaan dit artikel.

--:--