Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kippenvel! Giti Bán over haar dochter Kinga: 'Ze is weg maar ook weer niet'

10 januari 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Giti Bán vertelt bij het EO-programma 'Bid, bedank, bewonder' over haar dochter, de in 2019 overleden zangeres Kinga Bán. Ze gaat daarbij in op het lied 'Ik zal er zijn'. Daarin zingt Kinga over het 'verborgen aanwezig zijn' van God. Giti legt uit dat Kinga voor haar ook op een bepaalde manier verborgen aanwezig blijft.

'Wat ik aan Kinga heel bijzonder vond was dat zij zich liet gebruiken toen ze ziek werd. Want er zijn natuurlijk heel veel christelijke zangers en zangeressen. Er is heel veel mooie muziek. Het ene is niet mooier dan het andere denk ik. Maar zij zong ook veel over lijden en ook prijzend over God. Dat zij dat kon toen ze dood aan het gaan was maakt haar zo authentiek', aldus de moeder van Kinga.

'De buitenwereld maakte van Kinga iets bijzonders, omdat ze zo mooi kon zingen. Ik zie dat als een geschenk wat ze heeft gekregen en gebruikt. Mijn oudste en middelste dochter werken in het onderwijs, zij gebruiken de talenten die ze hebben gekregen ook. Al zijn zij geen podium talenten', zegt Giti over het zangtalent van haar jongste dochter.

Het lied 'Ik zal er zijn' blijft speciaal voor Giti. 'Verborgen aanwezig zijn gaat natuurlijk over God en niet over Kinga. Maar wat betekent het dan om verborgen aanwezig te zijn? Want Kinga is weg maar toch ook weer niet. Je kan haar niet meer vastpakken en knuffelen natuurlijk. Maar ze is ook niet weg, ze zit ook in je.'

Bekijk in bovenstaande video het schitterende fragment met Giti Bán uit 'Bid, bedank, bewonder' terug.

Luister naar podcast 'Dit is mijn lied' over 'Ik zal er zijn'
--:--