Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Krijg een kijkje achter de Sela-schermen met de nieuwe Sela podcast

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Wij zijn niet de enige die met iets nieuws kwamen afgelopen week. Ook de band Sela kwam met iets nieuws, namelijk met een podcast. In elke aflevering bespreekt presentator en Sela-drummer Peter Dijkstra een lied van Sela, samen met muzikanten en schrijvers. Dankzij deze podcast krijg je een blik achter de ‘Sela-schermen’: je hoort verhalen over het schrijfproces, maar je krijgt ook tips om het lied zelf te spelen.

De eerste aflevering

Elke twee weken komt er een podcast online. De eerste kan je nu al beluisteren en staat in het teken van Sela’s populairste lied: ‘Ik zal er zijn’. Peter gaat in gesprek met pianist Adrian Roest en tekstschrijver Hans Maat. Hoe was het om dit lied op te nemen met Kinga Bán? Was dit lied eigenlijk wel bedoeld voor massale samenzang? En hoe kan je dit lied mooi spelen met het muziekteam in de kerk?

Even bijpraten met Frans

Naast het lied dat besproken wordt door Peter en zijn gasten, heeft zanger Frans Korpershoek ook zijn eigen rubriek in de podcast: ‘Even bijpraten met Frans’. Frans voert in deze rubriek korte gesprekken over Sela met bekenden van de band. In de eerste aflevering gaat Frans in gesprek met voormalig Sela-zanger Elbert Smelt.

Even_bijpraten_met_Frans

Waar kan je de podcast beluisteren?

Ben je nu helemaal enthousiast geworden en wil je de podcast ook beluisteren? Dat kan hieronder! Verder kan je podcast vinden op de website van Sela, op Apple Podcasts, Spotify en YouTube. Op YouTube heb je ook nog eens de beelden bij het gesprek tussen Peter en zijn gasten.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--