Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luistertip! Podcast over '10.000 redenen tot dankbaarheid'

22 november 2023 · Leestijd 3 min

In de nieuwe aflevering van de podcastserie Dit Is Mijn Lied gaan we op zoek naar de achtergrond van het bekende lied 'Tienduizend redenen' van aanbiddingsleider Matt Redman. En persoonlijke verhalen laten ons voelen hoe belangrijk dit lied is voor mensen.

'Alles was nog hetzelfde, nog steeds vreselijk, maar God was erbij. En dat maakte alles anders' zegt Gerlofke. 'Tienduizend redenenen tot dankbaarheid' is in een tijd van moeite een belangrijk lied voor haar gebleken. 

beluister de podcast hier

Dankbaarheid tilt je op

Ook kunstenares Wilma Veen geeft een persoonlijk inkijkje in haar leven. 'Wat je ook meemaakt in je leven, als je kiest voor dankbaarheid tilt dat je boven elke omstandigheid uit!', zegt ze. En zij kan het weten, want de afgelopen jaren waren voor haar bepaald niet makkelijk. 

Verder komt ook voorganger Harold ten Cate aan het woord. Hij maakte de Nederlandse vertaling van het lied. En Marjolein vertelt over een leuke appgroep waarin redenen tot dankbaarheid met elkaar gedeeld worden. Misschien ook een idee voor jou? We wensen je in ieder geval weer veel luisterplezier! 

Over de podcast

In de EO-podcast Dit Is Mijn Lied worden de belangrijkste liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. En bekende en minder bekende liefhebbers vertellen hun verhalen. Deze podcast laat je met nieuwe oren naar bijzondere liederen luisteren. Iedere woensdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren. De podcast is te vinden in de app van NPO Luister en alle andere podcastapps.

Community

Deze aflevering is tot stad gekomen met hulp van de community van Nederland Zingt op Facebook en Instagram. Sluit je ook aan! Volg ons op Facebook, Instagram of Youtube. Heb jij ook een verhaal bij een lied en denk je anderen daar mee te kunnen bemoedigen of te steunen? Laat het ons weten door ons een berichtje te sturen via de sociale media. Of mail naar nederlandzingtonline@eo.nl.

Meer Nederland Zingt? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Foto: beeld uit YouTube-video.

--:--