Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjolein Hund over het hoopvolle lied ‘Door alle tijden heen’

7 december 2020 · Leestijd 2 min

Afgelopen zondag zagen we Marjolein Hund in de uitzending van Nederland Zingt Dichtbij. Ze zat in een zware burn-out, die zelfs een aangezichtsverlamming tot gevolg had. Toen in deze periode haar oom omkwam bij een roofoveral belandde ze in een enorm zwart gat. Maar juist door deze periode heen vindt Marjolein hoop, hoop die ze ook terugziet in het lied ‘Door alle tijden heen’ van Kinga Ban.

Kwetsbare getuigenis

Marjolein: “De teksten zijn bijna uitersten, die ze als een golvende, hoopvolle beweging zingt.” Juist hierin komt volgens Marjolein de kwetsbare getuigenis van Kinga’s leven en haar liefde voor God mooi naar voren. “Zo’n kwetsbare getuigenis wil ik ook delen met mijn boek Ruach”, vertelt Marjolein. Ze wil door haar eigen barsten en gebrokenheid te delen haar meest kwetsbare kant laten zien en daarmee anderen bemoedigen: “Gods liefde en trouw mogen door die gebrokenheid heen schijnen”.

Het lied laat voor Marjolein zien dat er hoop is, ongeacht de situatie of de periode waarin je verkeert. “Zoals de titel van het lied al zegt: Door alle tijden heen mag het lied een bemoediging zijn. En juist in deze rare tijden waarin we nu leven, laat het lied een hoopvol geluid horen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Uitzending gemist?

Heb je de uitzending met Marjolein gemist? Kijk 'm dan hier terug.

--:--