Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martin Zonnenberg neemt afscheid van de EO: 'Het mooiste is dat je met muziek harten kan raken'

24 mei 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf het allereerste begin is Martin Zonnenberg betrokken bij Nederland Zingt. Hij is al bijna 38 jaar in dienst van de EO. Maar daar komt nu een einde aan! Tijdens het Nederland Zingt Event nam Martin afscheid van de EO. Gelukkig blijft hij, ondanks dat hij niet meer in dienst is, nog als organist meewerken aan Nederland Zingt!

Nederland Zingt familie

Een aankondiging heeft hij eigenlijk niet meer nodig. Martin Zonnenberg is als organist, dirigent, arrangeur en componist al lange tijd geliefd bij de kijkers van Nederland Zingt. Dat bleek wel toen hij tijdens het Nederland Zingt Event in Apeldoorn op het podium stapte. Met een groot applaus werd hij welkom geheten.

Die liefde is wederzijds: "Door de jaren heen heb je echt een band opgebouwd. Er zijn reizen, dagen en nu ook dit event. Je bent eigenlijk niet alleen Nederland Zingt vrienden, maar bijna familie!"

Harten raken

Muziek zit in hart en nieren bij Martin. Ons muzikale programma heeft dan ook een grote meerwaarde in zijn leven: "Het mooiste is dat je met muziek harten kan raken en mensen kan blij maken. Dan zijn er liederen waarmee we bij mensen die al jaren niet meer de kerk bezoeken en de ouderlingen aan de deur laten staan, gewoon binnenkomen via de televisie. Daar hoor je hele mooie voorbeelden van."

Moeilijke tijd

De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk voor Martin.  In 2020 kreeg hij corona, waar hij nog steeds niet helemaal van hersteld is. Hij kon een tijdlang niet meer spelen en zelfs geen muziek meer aanhoren. Toch waren er meerdere liederen die hem door deze moeilijke tijd hielpen. In het bijzonder was dat een lied dat zijn hele leven al meegaat; Wie maar de goede God laat zorgen: "Loslaten en gaan vertrouwen. Dat was het."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De video waarin Martin afscheid neemt, kun je bovenaan dit artikel bekijken

--:--