Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Michael W. Smith brengt exact 20 jaar na eerste release 'Worship Forever' uit

13 september 2021 · Leestijd 2 min

11 september 2001 (9/11) ging de geschiedenis in als één van de zwartste dagen voor de Verenigde Staten. Het was echter ook de dag dat Michael W. Smith zijn eerste 'Worship' album uitbracht, wat zijn best verkochte album ooit werd. Dit jaar bracht hij op 11 september 'Worship Forever' uit, exact 20 jaar na dato.

Eerbetoon

Zijn album kwam toentertijd uit op de dag die de Amerikaanse geschiedenis in ging als de 'dag van terreur'. Was dit toeval? Hij denkt zelf van niet: 'Misschien zat Gods timing er ergens altijd al in'. Precies waarom Michael zijn album exact op dezelfde dag wilde uitbrengen, precies 20 jaar na dato. Net als toen is het voorlezen van Psalm 57 weer toegevoegd als begin van het album. Ook is het nummer 'Sing Again' toegevoegd, met een hoopvolle tekst voor de dag van vandaag, volgens Michael. Op YouTube is ook een prachtige video van het nummer 'There She Stands' te vinden met beelden van die dag:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Symfonieorkest

Dit keer werd hij vergezeld door een volledig symfonieorkest, en met gastoptredens van Amy Grant, Matt Redman en Tauren Wells. Een deel van de nummers van het toenmalige album is volledig opnieuw opgenomen, en andere van Michael's uitgebrachte nummers als 'The Blessing' en 'Surrounded/Waymaker', zijn toegevoegd.

Kijk hieronder de video met de eerste minuten van zijn volledige concert terug: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--