Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooi! Jurjen en Marijke ten Brinke verrast op Opwekking

27 juni 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het zijn hartverwarmende beelden vanaf het campingterrein van Pinksterconferentie Opwekking: EO-presentator Jurjen ten Brinke en zijn vrouw Marijke omringd door hun kinderen en familie. Arm in arm. Ze zingen samen 'Uw goedheid is altijd bij mij'. Ookal voelt dat misschien niet altijd zo...

'Het is niet zo dat altijd alles goed gaat', zegt Jurjen eerlijk. 'Er zijn eigenlijk best wel een boel struggles', vertelt hij over zijn persoonlijk leven. Maar dwars daardoorheen is er een rotsvast vertrouwen dat God hem en zijn gezin draagt. En dat is precies de reden waarom zus Nieske dit lied voor hen heeft aangevraagd. Als verrassing.

'Good luck'

Marijke en Jurjen wonen met hun kinderen in 'Good Luck', een woongemeenschap in Amsterdam waar 9 studenten medebewoners zijn. Samen willen ze de studenten een veilig thuis geven en goede dingen doen. Om zo positief bekend te staan als christenen in een stad waar maar weinig christenen zijn.

Goedheid van God is het lied waarmee Jurjen's zus Nieske hen wil verrassen. 'Dat hebben we de laatste jaren zoveel gezongen', vertelt Marijke. 'Dat is echt een diep fundament in me.'

Reyer

Als zanger Reyer met een gitaar achter de caravan vandaan komt lopen, is de verbazing groot. Want normaal gesproken zet Jurjen anderen juist en in het zonnetje. Het is dan ook wel even wennen dat hij en zijn vrouw Marijke nu even het middelpunt van de belangstelling zijn.

Bekijk de video van de verrassing bovenaan dit artikel.

--:--