Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Dichtbij over De Nieuwe Psalmberijming

15 maart 2021 · Leestijd 2 min

Misschien heb je het al wel gehoord of gelezen: op dinsdag 16 maart komt de liedbundel vol nieuwe psalmberijmingen uit. 150 Psalmen die de oude melodie behouden, maar voorzien worden van een hedendaagse vertaling. Zo blijven de psalmen toegankelijk, ook voor de komende generaties.

De nieuwe psalmberijming bij Nederland Zingt Dichtbij

In Nederland Zingt Dichtbij besteden we aankomende zondag aandacht aan die Nieuwe Psalmberijmingen. Jurjen gaat namelijk op bezoek bij Jan Pieter Kuijper, initiatiefnemer van de liedbundel. Jan Pieter vertelt over het berijmen van Psalmen, over de rol die Psalmen spelen in de depressies in zijn leven, en over wat hij met de nieuwe berijmingen wil bereiken.

Het gaat Jan Pieter namelijk niet om het vervangen van de oude psalmen: ‘De verschillende manieren waarop we psalmen zingen, die moeten gewoon naast elkaar kunnen blijven bestaan. Uiteindelijk gaat het erom dat we God groot kunnen maken, op een manier die bij ons past.’

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Nederland_Zingt_Dichtbij_-_Laurette-1

Psalm 126

Ben je nu benieuwd hoe zo’n nieuwe psalm klinkt? Luister dan maar eens mee naar Psalm 126, gezongen door het Holland Mannen Ensemble en het Kloosterkerk Ensemble.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe liederenbundel en wil je er meer over weten? Neem dan een kijkje op de website van De Nieuwe Psalmberijming. Daar vind je de nieuwe liedteksten, maar lees je ook alles over het maakproces van de nieuwe teksten.

De uitzending van Nederland Zingt Dichtbij zie je aanstaande zondag, 21 maart op NPO 2, om 11:45 uur. Klik hier om te zien welke liederen we dan gaan zingen.

--:--