Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Remco Hakkert gaat op ontdekkingstocht naar de gospels en hun geschiedenis in 'Oh Happy Day'!

9 mei 2022 · Leestijd 3 min

Vanaf afgelopen zaterdag 7 mei heeft Nederland Zingt Gospel een nieuw jasje: Oh Happy Day! Remco Hakkert duikt in de rijke geschiedenis van de gospels, en neemt de luisteraar daar in mee..

Remco gaat op ontdekkingstocht

Remco Hakkert ontdekt 'gouwe ouwe' gospels in 'Oh Happy Day'. Het EO-radioprogramma Nederland Zingt Gospel maakt plaats voor Oh Happy Day. Voortaan neemt presentator Remco Hakkert ons iedere zaterdagavond mee in de rijke geschiedenis van de gospel. “Er gaat een schatkist open waarvan velen de inhoud nog niet kennen.”

“We reizen wat verder terug in de geschiedenis dan voorheen, naar de tijd van namen als Johnny Cash, Ella Fitzgerald en Elvis Presley," vertelt Remco Hakkert over zijn muzikale zoektocht in Oh Happy Day. Artiesten met wie we zowel onze achterban als een seculier publiek aanspreken. Dat biedt ook veel kansen om de Bijbelse boodschap naar voren te brengen, die zo duidelijk uit die oude gospels spreekt. Zoals het bekende ‘Oh Happy Day’ van Edwin Hawkins, waarnaar het nieuwe programma is vernoemd.

Remco vertelt hij er meer over in een prachtig interview met Visie, klik hier om verder te lezen.

Gospels

Er worden prachtige gospels gedraaid uit de jaren ’60, ’70 en ’80. We krijgen verhalen te horen van uitvoerenden, componisten, gasten en de Remco Hakkert zelf over hoe ze in deze liederen God ervaren of hun geloof beleven. Dat roept universele herkenning op bij de luisteraar. Het positieve zal overwinnen, zoals het lied “Oh happy day” al bezingt! Wie kent dat lied nou niet?

Er zal geen artiest van de week meer zijn, die zijn inmiddels ook vaak te gast op de zondagavond bij De Muzikale Fruitmand. De rubrieken, zoals 'Pareltje van de week' en 'Gospel in de pop' blijven voortbestaan.

Luister je mee?

Afgelopen zaterdag 7 mei was de uitzending voor het eerst in het nieuwe 'jasje' te horen van 20:00 tot 22:00, en vanaf nu elke week op Radio 5! Luister de uitzending hier terug.

MicrosoftTeams-image
--:--