Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Update: Evelyn Koelewijn

8 juni 2020 · Leestijd 3 min

Afgelopen maart zagen we in Nederland Zingt Dichtbij het verhaal van Evelyn Koelewijn. Evelyn heeft een beperking (Cerebrale Parese). Vroeger op school werd ze daarom gepest en later in het werkveld werd ze ook niet geaccepteerd. In de uitzending zagen we hoe fotografie en coaching Evelyn helpen om te leven met haar beperking. Nu coacht ze zelf ook vrouwen die moeite hebben met zichzelf te accepteren.

Evelyn heeft een blog geschreven om te laten weten hoe het nu met haar gaat: ‘Wat leuk dat ik iets mag schrijven over hoe het met mij gaat op dit moment. Er is namelijk uitzending veel gebeurt en verandert naar aanleiding van de uitzending!’

De liefde bloeide op…

Na de uitzending van Nederland Zingt ontving ik heel veel leuke reacties op de uitzending. Zo kreeg ik ook een berichtje van Henri, over dat mijn verhaal hem zo aansprak. We kwamen met elkaar in gesprek en al snel bleek dat het heel goed klikte tussen ons. We werden verliefd op elkaar en inmiddels zijn we ruim twee maanden samen. We voelen echt dat God ons hierin heeft geleid en bij elkaar heeft gebracht.

Nieuwe dromen

In ‘mijn’ uitzending van Nederland Zingt Dichtbij, heeft Jurjen een prachtige overdenking gehouden over hoe je soms oude dromen moet begraven zodat er nieuwe dromen kunnen ontkiemen. Tijdens deze coronacrisis merk ik dat er nog iets tussen die twee oude en nieuwe dromen in zit: de moed vinden om opnieuw te dromen.

Die moed probeer ik te vinden, met vallen en opstaan. Voorzichtig begin ik mezelf weer open te stellen voor nieuwe dromen en probeer ik te luisteren naar de dromen die God op mijn hart legt. Maar oh…wat is dat spannend, want deze dromen zijn mooi en groots. Ik heb samen met Henri dromen voor de toekomst, maar ook over mijn bedrijf ‘Onbeperkt Puur’.

Tweede boek

Al een lange tijd voel ik een verlangen om een tweede boek te schrijven en een uitgever te vinden. Deze coronaperiode leek me een heel geschikte tijd hiervoor. Ik hoor veel mensen zeggen dat dit dé tijd is om in actie te komen, nieuwe projecten op te starten, nieuwe vaardigheden aan te leren en dromen waar te maken, maar toch voel ik nu niet de ruimte en rust om mijn boek af te schrijven.

Ondanks dat probeer ik rust en vrede te vinden bij God en vertrouw ik erop dat Hij mij in deze periode vormt. Zo mag er hopelijk iets heel moois ontkiemen en mogen dromen uitkomen waarmee ik anderen kan inspireren om Onbeperkt Puur te zijn en te leven. Op Zijn tijd.

‘God geeft jou identiteit’

En dat is ook wat ik jou mee wil geven. Of je nu de meest fantastische projecten aan het opzetten bent of deze rare coronatijd het liefst doorkomt met een dekentje op de bank; jouw identiteit ligt niet in het zo productief mogelijk zijn. Jouw identiteit wordt niet bepaald door wat je doet. God geeft jou identiteit. Bij Hem ben je genoeg. Nog zóveel meer dan genoeg. Je bent onvoorwaardelijk geliefd.

Groetjes, Evelyn

Uitzending gemist?

Heb je de uitzending met Evelyn gemist? Dan kan je 'm hier terugkijken. Hieronder kan je nog eens genieten van het lied waarmee Suzanne van der Velde Evelyn verraste. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--