Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw programma met Pinksteren: Bidden van de toren

Zondag 19 mei 2024, 10:20 NPO 2

15 mei 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van tiener aan de drugs en alcohol tot jeugdwerker voor de kerk. Het leven van Benjamin van Slooten is totaal veranderd. En dat heeft alles te maken met zijn biddende ouders, vertelt hij presentator Jurjen ten Brinke in het nieuwe EO-programma 'Bidden van de toren'. Eerste Pinksterdag was de aflevering te zien, aansluitend aan de uitzending van Nederland Zingt.

7 jaar gebeden

Hij begint te glunderen als Jurjen hem vraagt naar wat God voor Hem betekent. Want God veranderde zijn leven, ten positieve. Waar hij bezig was zichzelf compleet te verliezen, baden zijn ouders voor geloof in zijn leven. Op zijn 20ste brak Benjamin en ging hij terug naar God. Wat hij toen niet wist is dat zijn ouders 7 jaar lang voor hem gebeden hadden.

In gesprek over de kracht van gebed vertelt Benjamin wat hem is overkomen en vertelt hij over zijn dromen. Die hebben alles te maken met zijn geloof. Zijn verhaal is een bemoediging voor ouders en grootouders met ongelovige (klein)kinderen: verandering is mogelijk!

Bidden van de toren

Jurjen en Benjamin ontmoeten elkaar op de kerktoren van de Grote kerk in Loenen aan de Vecht, daar bidden ze ook samen. ‘Bidden van de toren’ is een nieuw programma van de Evangelische Omroep over de kracht van gebed en wordt uitgezonden in het Pinksterweekend. Presentator Jurjen ten Brinke leidt het gebed vanaf de kerktoren in Loenen aan de Vecht. Bekijk de uitzending in de video bovenaan dit artikel.

Ook de kracht van gebed ervaren?

Misschien heb jij zelf ook de kracht van gebed ervaren in je leven. Dan komen we graag met je in contact. Stuur de redactie een mailtje via nederlandzingtonline@eo.nl. Vermeld daarbij ook je telefoonnummer.

--:--