Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontroerend: dakloze man speelt prachtig piano en begint een nieuw leven!

27 september 2016 · Leestijd 2 min

Vol verbazing bleven mensen in Florida staan luisteren toen zij Donald Gould, een 51-jarige dakloze man, hoorden pianospelen. Een toeschouwer filmde zijn pianospel en deelde de beelden via YouTube. Het filmpje ging viral en velen zullen onderstaand filmpje dan ook herkennen.

Prachtig pianospel

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nieuw leven

De pianospeler bleek een voormalig marinier. Hij had muziektheorie gestudeerd in Michigan en speelde klarinet bij de marine. Hij begon op straat te leven toen hij zijn vrouw verloor aan kanker en niet langer voor zijn zoon mocht zorgen vanwege zijn drugsverslaving. Maar gelukkig wordt zijn verhaal steeds positiever.

Op straat speelde hij namelijk elke dag op een straatpiano. In 2015 filmde een toeschouwer zijn pianospel en plaatste het filmpje op YouTube. Door alle media-aandacht werd er geld voor hem verzameld. Donald ging van dat geld naar een afkickkliniek en begon vervolgens een carrière als muzikant.

Inmiddels heeft hij het lied 'Come Sail Away' uitgebracht, het lied dat hem beroemd maakte op YouTube. Bovendien werkt hij aan zijn debuutalbum dat deze herfst verwacht wordt. Een prachtig verhaal vinden wij!

Je kunt zijn nieuwste versie van 'Come Sail Away' hieronder beluisteren.

Come Sail Away

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--