Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontroerend mooi! 'In Uw nabijheid' gezongen door Sharon Kips

17 november 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het was één van de liederen die zichtbaar mensen raakte tijdens het Nederland Zingt Event in Leiden: In Uw nabijheid. Een prachtig lied, met gevoel gezongen door zangers Sharon Kips. Een van de aanwezigen deelde een bijzonder verhaal bij dit lied.

Het lied is speciaal voor Aukje Roelofsen, haar zus en haar vader. Op Facebook deelt ze haar verhaal bij een foto van haar vader die mijn zijn ogen dicht luistert terwijl zij hem omhelst. 

'Voor mij een kostbare en ontroerende herinnering aan bijzondere uren tijdens het Nederland Zingt Event met mijn zus en mijn vader, 92 jaar oud en dementerend', deelt ze. 'Op zijn kamer in het verpleeghuis zetten we vaak Nederland Zingt aan. Dat geeft hem rust. ‘In uw nabijheid mag ik rusten’, dat zingt Sharon Kips tijdens het luisterliedje, met daarin verwerkt Psalm 23. De trouwpsalm van mijn ouders. ‘In uw nabijheid mag ik rusten’ Terwijl dat gezongen werd, is deze foto gemaakt. Met heel veel dank aan de fotograaf en de plaatser van de foto ga ik deze foto koesteren.' 

NZ Event foto
--:--