Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op deze manier kon Betthilde een geschenk zijn voor de Oekraïense Svitlana

3 december 2022 · Leestijd 2 min

Het thema van onze uitzending vanavond is 'Een geschenk uit de hemel'. We leven tijdens de adventsperiode toe naar het mooie geschenk dat God ons gaf. Maar we kunnen ook een geschenk zijn voor elkaar, zo laat de mooie ontmoeting van zangeres Betthilde Keij met een Oekraïense vluchtelinge zien.

Betthilde was een van de zangeressen van de Choir Company Vocal Group op de Nederland Zingt Dag. Je hebt de zangers en zangeressen wellicht in hun kleurige creaties zien staan achter Lucas, Pearl en Ann Michelle. Na het zingen gingen ze nog even napraten, toen Betthilde werd aangesproken door de Oekraïense Svitlana. Zij zingt graag en deed dat ook in de kerk in Oekraïne. Ze wilde graag meezingen in zo'n koor, en wilde weten of die in een specifieke kerk zongen zodat ze zich erbij aan kon sluiten. 

Toen Betthilde uitlegde dat het een gelegenheidskoor was, maar dat ze wel het adres van haar eigen kerk RijnWaarde in Utrecht kon geven, gebeurde er iets bijzonders. De dag na de Nederland Zingt Dag bezocht Svitlana de kerk. Inmiddels hebben zij en haar zoontje al mee gemusiceerd in de kerkband. Svitlana vond het heel fijn weer in de kerk te zijn. "Ik weet dat de kerk een plaats is waar ik rust kan vinden. Ik weet dat God de mensen in de kerk bijstaat, en dat Hij mensen die in nood zijn, helpt."

Wil je het hele gesprek zien? Kijk dan de video bovenaan dit artikel! 

--:--