Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Bowery komt met gevoelig lied over een achtergebleven oudere

27 mei 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het nummer 'Jack and Marie' van The Bowery is een realistisch lied over gebrokenheid en pijn die niet direct meer over gaat. Na een turbulent leven kijken Jack en Marie namelijk uit naar hun pensioen. Maar Marie wordt ziek en sterft binnen een jaar, haar man blijft alleen achter.

De single over dit van elkaar gescheiden echtpaar is onderdeel van het nieuwe album van The Bowery: 'All you weary'. De EP komt 7 juni uit. 'Op de EP luister je naar verhalen van gebrokenheid. Leed dat niet in ons aardse leven geheeld zal worden. Toch spreken alle karakters, net als David in de Psalm, hun vertrouwen op God uit', vertelt Rokus Maasland, leadzanger van The Bowery over het nieuwe album.

Net als in Psalm 13, de Psalm die Maasland inspireerde tot het maken van deze EP, kijkt Jack af en toe omhoog naar de hemel en denkt hij: 'Hoe lang nog Heer?' Misschien herken je dat gevoel wel en wacht je met smart op de terugkomst van de Heer of op het moment dat je dit aardse leven mag inruilen voor het eeuwige. Weet dat je niet alleen bent.

--:--