Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanaf aanstaande zondag een gloednieuw programma vol met gospel op tv: Amazing Grace!

19 mei 2022 · Leestijd 3 min

In dit programma duiken acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel. Gospel verbindt en geeft hoop. Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis.

De essentie van gospel

In ‘Amazing Grace’ maken coaches en teamcaptains Shirma Rouse en Berget Lewis acht bekende Nederlandse artiesten wegwijs in de wereld van de gospel. De twee leren de kandidaten de essentie van gospel; de bezieling en vocale techniek. Iedere kandidaat treedt op met een groot koor onder leiding van gospelartiest en musical director Elvis E. Giovanca neemt de deelnemers samen met de captains mee op een reis door de roots van gospel. In vijf afleveringen leren ze meer over de boodschap van het genre en geven ze klassieke gospelnummers en moderne hits hun eigen gospelsound.

Gospel verbindt en geeft hoop. In ‘Amazing Grace’ ontdekt de kijker welke kracht dit muziekgenre vandaag heeft. EO-presentator Giovanca: “Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd. Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op. Ben je geloofwaardig als je als niet-gelovige een gospelnummer zingt? Waar komt de bezieling vandaan? Elke aflevering levert nieuwe verrassingen en antwoorden op.”

Coaches Berget Lewis en Shirma Rouse

De kandidaten worden niet alleen door Berget Lewis en Shirma Rouse, maar ook door een indrukwekkende band en een fantastisch gospelkoor ondersteund. Welke coach slaagt er het beste in om haar kandidaten het geluid, de boodschap en de bezieling van gospel over te laten brengen? Wat gebeurt er als een rockzanger, een volkszanger of een cabaretier buiten zijn comfortzone stapt en gospel gaat zingen? En kunnen de kandidaten nummers die hen dicht aan het hart liggen - zoals ‘Kleine Jongen,’ ‘Make You Feel My Love’ en ‘Bridge Over Troubled Water’ - als gospel laten klinken? Wie heeft na vijf afleveringen het meest geleerd van de coaches en wint de finale van ‘Amazing Grace’?

Het team van Berget Lewis bestaat uit Lisa Loeb, Edwin Jonker, Charly Luske en Desray Manders. Dit team neemt het op tegen Shirma Rouse en haar pupillen Dries Roelvink, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming en Elske DeWall. Vijf weken lang worden de deelnemers uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van de gospel en leren ze van dé Nederlandse ladies of gospel de kneepjes van het vak.

Bekijk hier de promo

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf zondag 22 mei zijn de vijf afleveringen te zien om 20.30 uur op NPO 1.
Amazing Grace is een productie van Skyhigh TV, in opdracht van de EO.

Dit artikel is een parafrase van het artikel in deze link.

--:--