Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Volg hier live de feestelijke presentatie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV21)

13 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Via een livestream op YouTube kun je vandaag (woensdag 13 oktober) om 14:00 uur de feestelijke presentatie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV21) volgen. Rond de overhandiging van de Bijbel aan de koning is er een gevarieerd programma dat gepresenteerd wordt door Giovanca Ostiana. Onder meer radiomaker Chris Kijne zal een gedeelte uit de Bijbel voordragen, er zal een korte terugblik zijn op het project en aandacht voor de Bijbel in de kunst, en dit alles wordt omlijst door muziek.

Bekijk de livestream

Vind je het leuk om mee te praten in de chat? Klik dan op 'Bekijken op YouTube'.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De NBV21 bij Nederland Zingt

Nederland Zingt - zaterdag 16 oktober - NPO 2 en YouTube - 18:05 uur

Dit weekend zal ook in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt Dichtbij aandacht worden geschonken aan de NBV21. Op zaterdag zal in de uitzending een geliefde psalm, Psalm 23, centraal staan. Mirjam Bouwman leest deze psalm voor uit de NBV21. Dit wordt omlijst met bijpassende liederen van koor- en samenzang vanuit het archief van Nederland Zingt. Waar de televisie-uitzending ophoudt, gaan we online op YouTube nog door en spreekt Mirjam met Cor Hoogerwerf, één van de vertalers. Hoe komt zo'n nieuwe vertaling tot stand? En waarom is deze vertaling nodig?

Bekijk hier meer informatie over de uitzending op zaterdag.

Nederland Zingt Dichtbij - zondag 17 oktober - NPO2 - 11:45 uur

Op de zondagmorgen gaat Jurjen ten Brinke langs bij Ilse Visser in de drukkerij waar de NBV21 wordt gedrukt. Als bijbelvertaalwerker in Malawi zag Ilse Visser met eigen ogen wat het betekent om de Bijbel in je eigen taal te kunnen lezen. Wanneer ze enkele jaren later aan de slag gaat als vertaalster voor de Nieuwe Bijbelvertaling 2021 (NBV21) ziet ze dat dit ook geldt voor aanpassingen van reeds bestaande vertalingen. Jurjen gaat met haar in gesprek over Ilse’s liefde voor de Bijbel en haar wens om de Bijbel dichtbij het publiek te brengen. Uiteraard is er ook ruimte voor een bijpassende overdenking en veel (samen)zang. 

Bekijk hier meer informatie over de uitzending op zondag.

Bijbeltekst en lied

Op onze sociale media delen we deze week iedere morgen een bijbeltekst uit de NBV21 met een bijpassend lied. Voor wie ons daar niet volgt, hebben we de 4 video's ook hieronder beschikbaar. Zo kun je, ook op deze manier, genieten van de prachtige teksten en liederen. Kijk en zing je mee?

Wat betekent de Bijbel voor Jurjen?

Speciaal voor deze themaweek rond 'De Bijbel', gingen we langs bij Jurjen ten Brinke om van hem te horen wat de Bijbel voor hem betekent. Je ziet het hieronder:

--:--