Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar wil jij voor bidden in deze Week van gebed?

14 januari 2021 · Leestijd 2 min

Van 17 t/m 24 januari is het de Week van gebed. Het thema van deze speciale week is dit jaar 'Blijf in mijn liefde'.

"In de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief." Dat staat te lezen op de website van de Week van gebed. Daar kun je ook allerlei promotiemateriaal downloaden of materialen bestellen.

Thema 'Blijf in mijn liefde'

Ieder jaar krijgt de gebedsweek een thema. Dit jaar is gekozen voor 'Blijf in mijn liefde'. "Jezus Christus zei tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’ Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt."

Waar zou jij voor willen bidden?

Ook bij Nederland Zingt staan we deze week stil bij de Week van gebed. Aanstaande zaterdag willen we in de uitzending een aantal gebedspunten van onze kijkers delen. En daar hebben we jou voor nodig. Waar zou jij voor willen bidden en waarom? Laat het ons hieronder weten en wie weet wordt jouw gebedspunt gebruikt in de uitzending van zaterdag 23 januari.

Gebedspunten aanleveren kan tot en met dinsdagavond 19 januari 2021.

Online gebedsmuur

In de Week van gebed is het ook mogelijk om een gebed te delen op de online gebedsmuur van de EO. De gebedsmuur vind je hier.

Onze Vader

Bekijk hieronder het gebed dat Jezus ons leerde: 'Onze Vader'.

--:--