Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat is jouw verhaal bij 'Lichtstad met uw paar'len poorten'?

5 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Muziek is vervlochten met het geloofsleven en spreekt als we zelf de woorden even niet hebben. Dat is misschien wel bij uitstek zo bij het lied 'Lichtstad met uw paar'len poorten'. Een lied dat vaak als favoriet genoemd wordt door volgers van Nederland Zingt. Maar waarom? Wat is het verhaal van luisteraars bij dit lied? Daar wil Remco Hakkert in de nieuwe EO-podcast 'Dit is mijn lied' antwoord op vinden. En aan jou de vraag: Heb jij een persoonlijk verhaal bij dit lied? Laat het ons weten!

Sommige nummers verwerven door de jaren heen een geliefde status. In podcast Dit is mijn lied worden de liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd.

Elke aflevering staat er een lied centraal dat in verschillende uitvoeringen en fragmenten te horen is. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. Bekende en minder bekende liefhebbers vertellen over hun verhalen en ervaringen bij dat specifieke lied. Het helpt om weer met nieuwe oren naar deze bijzondere liederen te luisteren.

De tweede aflevering zal gaan over 'Lichtstad met uw paar'len poorten'. Daarvoor zou podcastmaker Remco Hakkert graag in contact komen met mensen die een persoonlijk verhaal bij dit lied hebben. Is dit lied dus voor jou belangrijk? Dan komen we graag met je in contact. Jouw verhaal kan namelijk anderen bemoedigen of inspireren.

Laat ons weten wat 'Lichtstad met uw paar'len poorten' voor jou betekent door een mail te sturen naar nederlandzingtonline@eo.nl. Vertel in je mail waarom dit lied voor jou belangrijk is. Probeer daarbij concreet te zijn. Is er bijvoorbeeld een gebeurtenis waarbij dit lied centraal stond of een periode in je leven waarbij het tot troost was? Vermeld ook je telefoonnummer in de mail. De redactie neemt dan met u contact op indien uw verhaal past bij de radio-podcast. 

Alvast erg bedankt voor het delen van uw persoonlijke verhaal tot opbouw en bemoediging voor anderen. 

De nieuwe EO-podcast ‘Dit is mijn lied’ start op 11 oktober en is te vinden in de app van NPO Luister en alle andere podcastapps.

--:--