Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! Het bijzondere verhaal achter 'Ik zal er zijn'

De eerste aflevering van de nieuwe EO-Podcast 'Dit Is Mijn Lied' staat nu online

18 oktober 2023 · Leestijd 3 min

'Ze kwam uit de studio met tranen in de ogen en ik vroeg me af: wat is daar gebeurd?', vertelt voormalig Sela-zanger Frans Korpershoek. In de nieuwe podcast 'Dit Is Mijn Lied' vertelt hij dat Kinga Bán bijzonder geraakt was toen ze het lied 'Ik zal er zijn' voor het eerst zong. Dat lied was meteen belangrijk voor Kinga en voor heel veel mensen in binnen- én buitenland. Maar waarom? Daarover gaat de eerste aflevering van deze nieuwe EO-podcast.

Bandleden en betrokkenen blikken terug op de wonderlijke onstaansgeschiedenis van dit overbekende en geliefde lied. Een lied dat ook Ds. Arie van der Veer raakt. Hij deelt een in de podcast een persoonlijk verhaal over hoe 'Ik zal er zijn' hem gedragen heeft rond het verlies van zijn zoon.

Componist Adrian Roest en zanger Frans Korpershoek geven een inkijkje hoe het er tijdens de studio-opnames van het lied aan toeging. Schrijver Hans Maat vertelt hoe hij op een bijzonder moment geraakt werd door zijn eigen woorden. En Jacolien Schaap is openhartig over waarom juist dit lied haar dichtbij God heeft gehouden in een zware periode in haar leven. 'We voelden allemaal, dit is wel heel bijzonder', zegt Frans. 

Beluister hier de podcast Dit Is Mijn Lied

Over de podcast 

In de nieuwe EO-podcast Dit Is Mijn Lied worden de belangrijkste liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. En bekende en minder bekende liefhebbers vertellen hun verhalen. Deze podcast laat je met nieuwe oren naar bijzondere liederen luisteren.

Iedere week is er een nieuwe aflevering te beluisteren. Naast ‘Ik zal er zijn’ komen bijvoorbeeld ook ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’, ‘Houd vol’ van Kees Kraayenoord en ‘Groot is Uw trouw o Heer’ in de podcastserie aan bod. Maker Remco Hakkert: We gaan samen op ontdekkingsreis en vinden nóg meer betekenis in die geliefde nummers.

De nieuwe EO-podcast Dit Is Mijn Lied start op 11 oktober en is te vinden in de app van NPO Luister en alle andere podcastapps.

--:--