Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Amanda Lock deelt kwetsbaar verhaal over het verlies van haar zus

22 juni 2022 · Leestijd 3 min

Wat is het verdrietig en hartverscheurend als je je broer of zus moet verliezen. Het overkwam zangeres Amanda Lock van het ADEM Project. Begin dit jaar kreeg haar zus te horen dat ze ernstig ziek was en niet meer lang te leven had. In een interviewserie bij het nieuwe album van het ADEM Project vertelt Amanda over deze heftige periode van ziekte en overlijden.

Het is eind 2021 als Lucia, de zus van zangeres Amanda Lock te horen krijgt dat ze uitgezaaide huidkanker heeft. Slechts vier weken daarna overlijdt ze. Het ADEM Project heeft bij hun nieuwe album 'Ken mij' een interviewreeks gemaakt met de muzikanten zodat je hen beter leert kennen. Amanda vertelt in dit interview op indrukwekkende wijze over de band met haar zus, haar ziekte en overlijden en hoe zij dit nu verwerkt. 

De zangeres vertelt ook over een lied dat veel voor haar betekend heeft in deze periode: 'De goedheid van God' van Bethel Church. "Dit lied gaat erover dat Hij trouw is geweest in mijn leven, dat Hij dag en nacht bij ons is. Het is een lied dat we veel gezongen hebben in haar ziekteperiode en wat mijn zus vol overtuiging kon zingen. Dat ik dacht: je ligt op sterven, hoe goed kan het nu zijn? Maar voor mij is dat tweeledig. Het is aan de ene kant iets wat ik voel. Dat kan ik nu weer zeggen: God is echt goed en ik kan Zijn hand in de situatie zien. Maar in die periode was het voor mij een lied wat ik als een soort geloofsbelijdenis wilde zingen. Zo van: Ik voel het nu niet per se, maar ik wil blijven geloven dat God een goede God is. Mijn zus gaat me dat nu voor en zingt dat uit volle borst, gelooft en voelt dat echt. Ik vond dat moeilijk, maar ik wilde het blijven zingen als een belijdenis. En ik voelde dat mijn geloof hierdoor weer opgebouwd werd en gesterkt werd door dit lied te blijven zingen."

Bekijk hieronder het hele interview met Amanda Lock. Daaronder kun je het nummer 'De goedheid van God' beluisteren. Hier lees je meer informatie over het nieuwe album van het ADEM Project. 

Amanda is een keer te gast geweest bij Nederland Zingt. Die aflevering kijk je hier terug.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--