Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Kinga Ban stopt bij Sela

2 oktober 2017 · Leestijd 2 min

Kinga Ban zal de komende maanden gaan stoppen als zangeres bij Sela. Kinga was vele jaren het boegbeeld van de band. Sela vermeldt op haar Facebook pagina: "De keuze van Kinga, om als zangeres bij Sela te stoppen, valt samen met een volgende fase in haar behandeling. De komende maanden krijgt ze chemotherapie om de groei van kankercellen te blijven remmen. Afscheid nemen van Kinga als zangeres bij Sela voelt verdrietig, maar het is ook iets waar we in de afgelopen maanden samen naar toe zijn gegroeid. De gevolgen van de ziekte worden steeds iets groter en dit voelt als een goed moment om op een fijne en positieve manier af te kunnen sluiten. Voor Kinga geeft het de benodigde ruimte om zich te kunnen richten op wat er nu op haar afkomt."

Bijna 10 jaar

In 2008 werd Kinga gebeld door voormalig bandleider van Sela, Niek Smelt. "Of Kinga nog iemand kende die als zangeres bij Sela zou passen?" Inmiddels zingt ze al bijna 10 jaar bij Sela. Kinga heeft het altijd als een groot voorrecht beschouwd dat ze mee mocht werken om nieuwe christelijke liederen te schrijven en te introduceren in kerken. Sela met Kinga heeft meerdere keren meegewerkt aan opnames van Nederland Zingt. De allereerste keer was in Zwolle in 2011. Een bijzonder moment was de Nederland Zingt dag 2015. Daar zong Kinga het lied dat speciaal voor en met haar werd geschreven 'Ik zal er zijn'. Het was een van de eerste keren dat Kinga het zong en dat voor zoveel mensen. Een indrukwekkend moment dat ons altijd bij zal blijven.

Kinga zingt 'Ik zal er zijn'

Diepe buiging en grote dank

Het voltallige team van Nederland Zingt wil Kinga van harte bedanken voor de goede en bijzondere samenwerking die ze gehad hebben. Kinga heeft veel betekend voor Sela en daarbij ook voor Nederland Zingt. Zij heeft een prachtige positie gehad om nieuwe liederen te introduceren in de kerk. Wij hebben veel respect voor de manier waarop ze dat gedaan heeft. Wij wensen haar Gods zegen en nabijheid toe.

--:--