Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurjen ten Brinke presenteert zaterdag 15 januari het Nationaal Gebed voor vrede en verbinding

13 januari 2022 · Leestijd 2 min

15 Januari, de avond voordat de week van het gebed van start gaat, organiseren de EO, Protestantse Kerk Nederland, Raad van Kerken, Samen Kerk in Nederland en NietAlleen een Nationaal Gebed. Dit is van 20:00 tot 21:30 uur te zien op www.nationaalgebed.nl en wordt gepresenteerd door Jurjen ten Brinke. We bidden deze avond voor vrede en verbinding in een tijd van polarisatie.

Gebeden, gesprekken en muziek

Tijdens het nationaal gebed wordt niet alleen gebeden. Ook worden er goede gesprekken gevoerd rondom het thema polarisatie. Juist omdat dat in de huidige coronacrisis toeneemt, ook tussen christenen. Bekende christenen Moses Alagbe, Hans Maat, Mirjam van der Vegt en Jan Wolsheimer hebben verschillende standpunten over corona en gaan daarover met elkaar in gesprek tijdens het nationaal gebed.

Aanvullend op de gesprekken, klinkt er muziek van Sera Noa, Daryl Jay Kyle, Guido Roorda en Rik Jan Schilder. Zij zullen onder andere het prachtige lied ‘Verborgen zegen’ ten gehore brengen. Een lied dat we ook al eens eerder hebben opgenomen voor Nederland Zingt, ook toen met Sera Noa en Rik Jan Schilder:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bidden doen we deze avond samen met voorgangers ds. Rhoïnde Doth, mgr. Gerard de Korte, ds. René de Reuver en drs. Ruth Sleebos.

Livestream en gebedsmuur

De livestream van het nationaal gebed is zaterdag 15 januari van 20:00 uur tot 21:30 uur live te zien op www.nationaalgebed.nl. Ook is er op deze website een gebedsmuur te vinden waar iedereen persoonlijke gebedspunten en gebeden kan achterlaten.  

Nationaal_gebed
--:--