Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing mee in ons samenzangkoor voor nieuwe tv-opnames

18 oktober 2021 · Leestijd 4 min

We zijn blij dat we weer samen kunnen zingen en nodigen jou uit! Houd je van zingen? En meer nog, vind je het leuk om dit samen te doen, dan is dit je kans. Zing mee tijdens de samenzang van een Nederland Zingt tv-opname.

Op dinsdag 16 november vinden er tv-opnames plaats in de Joriskerk in Amersfoort. We zouden het fantastisch vinden als jij onderdeel uitmaakt van het samenzangkoor. Natuurlijk kun je ook je vrienden en familie hiervoor aanmelden. Ervaring met koorzang is niet nodig. Een grote dosis enthousiasme en plezier in het zingen wel! Ook is het belangrijk dat je aanwezig kunt zijn op de geplande repetitiemiddag.

UPDATE: aanmelden is niet meer mogelijk

We waren erg benieuwd hoe de reacties zouden zijn en of voldoende mensen weer met ons mee zouden willen zingen. Wat is het dan fijn als in slechts vier dagen tijd het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het aanmeldformulier is inmiddels gesloten. Alle deelnemers krijgen uiterlijk vrijdag 5 november meer informatie van ons. En hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd weer een nieuwe opname plannen, zodat meer mensen een kans krijgen om mee te zingen.

Repetitie

De repetitie vindt plaats op dinsdag 9 november van 15.00-17.30 uur in het EO-gebouw in Hilversum. Tijdens de repetitie zingen we veel van de liederen die ook tijdens de opnames gezongen zullen worden, zodat je hier alvast vertrouwd mee raakt. Tussendoor krijg je leuke tips&tricks, die je verder helpen.

De tv-opnames

Zoals gezegd vinden de opnames plaats op 16 november in de Joriskerk in Amersfoort. Er is een opname op de ochtend en één op de middag, waarna we aansluitend nog enkele kerstliederen met elkaar zingen en opnemen. Graag willen we bij de opnames de diversiteit van iedereen die zich heeft aangemeld in beeld brengen. Het is daarom niet mogelijk om je voorkeur uit te spreken bij welke opname (ochtend of middag) je wordt ingedeeld. Wel word je altijd samen ingedeeld met degene waarmee jij je hebt aangemeld. Na 9 november hoor je z.s.m. op welk dagdeel je meedoet.

Voorwaarden

 • Om mee te kunnen zingen tijdens de opnames, is deelname aan de repetitiemiddag op 9 november verplicht.
 • Je bent dinsdag 16 november de hele dag beschikbaar (tot 18.30 uur in Amersfoort).
 • Aanmelden kan tot en met 4 november. Bij grote belangstelling kan het zijn dat we deze deadline vervroegen, dus meld je snel aan, want vol = vol.
 • Iedereen is welkom om zich aan te melden, er zijn geen leeftijdsgrenzen. Houd er wel rekening mee dat zowel de repetitie als de opnames zeer intensief kunnen zijn, dus een goede conditie is van belang.

Praktisch

Wil je meedoen:

 • Meld je uiterlijk donderdag 4 november (of eerder zoals hierboven beschreven) aan via het aanmeldformulier (zie hieronder).
 • Bij de aanmelding kun je ervoor kiezen om een automatische bevestiging van je aanmelding te ontvangen op het door jou opgegeven e-mailadres.
 • Uiterlijk vrijdag 5 november ontvang je een mail met alle details voor 9 november.
 • Belangrijk: Vermeld in je aanmelding duidelijk de namen van iedereen die je opgeeft en daarbij de leeftijden. Geef ook het e-mailadres en telefoonnummer door.
 • De repetitie vindt plaats op dinsdag 9 november van 15.00-17.30 uur in het EO-gebouw te Hilversum.
 • De opname vindt plaats op dinsdag 16 november in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Verdere informatie hierover ontvang je na 9 november.
 • Omdat het hier een tv-opname betreft waar jij aan meewerkt, wordt niet met een coronapas gewerkt.
 • Per opname bestaat het samenzangkoor uit maximaal 75 personen. Op die manier kunnen we elkaar de ruimte geven.
 • ZEER BELANGRIJK: Heb je verkoudheids/griep klachten op de dag van repetitie en/of opname, dan blijf je ten alle tijden thuis.

Vragen?

Heb je nog vragen, dan horen we dat graag via nederlandzingt@eo.nl. We hopen je vraag dan zo spoedig mogelijk te kunnen beantwoorden.

--:--