Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing mee met Lucas Kramer in het online koor: Vaste rots van mijn behoud

26 oktober 2020 · Leestijd 3 min

De beperkende maatregelen maken samen zingen lastig. Toch zijn er genoeg leuke alternatieven om samen te zingen. Zoals deze. Aanstaande zaterdag zingt Lucas Kramer het lied 'Vaste rots van mijn behoud' in de uitzending. En jij kunt met hem meezingen. Hoe? Lees snel verder!

Zing ook mee in het virtuele koor

Een lied dat velen van ons wel kennen: 'Vaste rots van mijn behoud'. Lucas Kramer zal dit aanstaande zaterdag zingen. Maar hoe gaaf is het als hij daarin ondersteund wordt door een virtueel koor. Martin Zonnenberg heeft een prachtig vierstemmig arrangement gemaakt van dit lied. We zouden het fantastisch vinden als dit online koor uit vele zangers en zangeressen bestaat. Daarom hebben we jou nodig!

Voor ons project willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden, dus stuur ons initiatief ook door naar mensen in je omgeving. Jong en oud, PKN-lid of baptist, koorzanger of niet, iedereen is welkom in ons virtuele koor! 

Wil je meedoen?

Hieronder kan je alle benodigdheden vinden om mee te zingen in het koor. Een muziekfile waar je mee kunt zingen, de oefen-opnames van de verschillende zangpartijen, en voor de liefhebbers is er ook bladmuziek. En natuurlijk kan je ook de liedtekst hier vinden. 

Filmtips

Meedoen is niet moeilijk. Als je de onderstaande stappen rustig leest en opvolgt, komt het helemaal goed!

  • Houd je telefoon horizontaal, zodat er een liggend beeld ontstaat (landscape)
  • Zorg dat je gezicht goed in beeld is (van hoofd tot borsthoogte)
  • Zorg voor een rustige, lichte achtergrond (bijvoorbeeld een witte of licht gekleurde muur)
  • Probeer tegenlicht te voorkomen, zodat je gezicht goed zichtbaar blijft (ga niet vlak voor een raam of lamp staan)
  • Film bij voorkeur bij daglicht
  • Vermijd kleine streepjes of blokjes in de kleding, dit maakt het beeld onrustig
  • Kijk in de lens van de camera
  • Neem op in een stille ruimte zonder bijgeluiden
  • Luister het geluid van de begeleidingspartij af via je oortjes, zodat deze niet te horen is op jouw opname

Benodigdheden

Goed om te weten: het eerste couplet zingt Lucas solo, het tweede couplet zingt iedereen de melodie mee, het derde couplet mag je je eigen partij kiezen en inzingen.

Stuur je video in

Stuur jouw video uiterlijk vrijdag 30 oktober 09:00 uur via WeTransfer naar nederlandzingtonline@eo.nl Dan gaan wij ermee aan de slag om er een mooi geheel van te maken. Het resultaat zie je aanstaande zaterdag (31 oktober) in de uitzending van Nederland Zingt.

--:--