Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo ziet Nederland Zingt er in 2022 uit

17 januari 2022 · Leestijd 3 min

Ook in het nieuwe jaar blijven we samen zingen en samen geloven. Dat doen we weer met de prachtigste liederen, fijne artiesten en mooie koren. Toch zullen er vanaf 8 januari ook wat dingen veranderen voor Nederland Zingt. Zo verandert het tijdstip van Nederland Zingt op de zaterdagavond en komt er een hele nieuwe zondagochtendprogrammering.

Lees in dit artikel alles wat je moet weten over onze programma’s in het nieuwe jaar.

Zaterdag

Op de zaterdagavonden blijven we heerlijk samen zingen met fantastische artiesten en kleine ensembles. Maar dat niet alleen: we hopen in 2022 steeds vaker weer met koren te werken bij Nederland Zingt.

Vanaf 8 januari beginnen onze uitzendingen een kwartiertje eerder. Al vanaf 17:55 uur kan je Nederland Zingt kijken op NPO 2. Een ander belangrijk verschil is dat onze uitzendingen niet meer op YouTube verschijnen. Nederland Zingt terugkijken kan via NPO Start, en via onze website. Woon je in het buitenland? Dan kan je ons programma terugkijken via BVN.

Harm_Hoeve

Hoewel het nog een paar weken duurt, mogen we al een tipje van de sluier oplichten van de eerste twee Nederland Zingt uitzendingen van 2022. Zo is in de eerste uitzending, op 8 januari, solist Remko Harms te gast. Met zijn loepzuivere stem zingt hij bekende liederen, en hij deelt natuurlijk persoonlijke verhalen met ons. Op 15 januari is klassiek ensemble ‘Cantus Lux Aeterna’ te gast. Vocalisten Maria den Hertog, Tamara Ester, Teun van Dijk en Aart van der Snoek zingen geliefde liederen uit het nieuwe liedboek.

Zondag

Vanaf het nieuwe jaar start de EO met een gloednieuwe zondagmorgenprogrammering, met één nieuw programma: ‘EO Life’. Dit komt in de plaats van ‘Zie je zondag’, EO Metterdaad en ook ons geliefde Nederland Zingt Dichtbij. Met EO Life hoopt de EO een herkenbaar en inspirerend programma op de zondagochtend te brengen, over geloof en de kerk, met persoonlijke verhalen, maar ook met prachtige geestelijke liederen. Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen. 

34ed1cc7-1697-4d47-8db9-4bbcff13694c_Cropped

Het is natuurlijk jammer dat Nederland Zingt Dichtbij stopt. We hebben dit programma ruim twee jaar met heel veel plezier en liefde gemaakt, en ook jullie, ons publiek, hebben ons overspoeld met mooie reacties over Nederland Zingt Dichtbij. Gelukkig blijven alle onderdelen die we kennen van Nederland Zingt Dichtbij bewaard in EO Life: er is christelijke muziek, er worden persoonlijke verhalen gedeeld en ook Jurjen zal regelmatig te zien zijn in het nieuwe programma, bijvoorbeeld om meditaties te verzorgen.

Hoewel Nederland Zingt Dichtbij verdwijnt, maakt een ander geliefd programma haar come-back: namelijk de BEAM-Kerkdienst. De hele maand januari kan je daar nog genieten van mooie muziek en waardevolle overdenkingen. In februari zullen we zowel de kerkdiensten als Nederland Zingt even moeten missen. Dan zijn er op NPO 2 uitzendingen te zien van de Olympische Winterspelen. 

Online

Op televisie verandert er dus het een en ander voor Nederland Zingt. Gelukkig blijven we online gewoon doorgaan zoals je van ons gewend bent. Op onze website blijven we artikelen plaatsen over (nieuwe) christelijke muziek. Ook vind je daar afspeellijsten en kan je natuurlijk onze uitzendingen terugkijken. Daarnaast kan je onze liederen en artikelen terugvinden op onze Facebook-pagina, ons Instagram-account en op ons YouTube-kanaal.

Zo kan je op elk moment van de dag de prachtigste christelijke liederen luisteren en natuurlijk uit volle borst meezingen!

EO_NZ_Amersfoort_211207_-_EO_Michael_Terlouw-7565_Cropped
--:--