Ga naar zoekveld

Bijbels ABC: Koninkrijk van God

dinsdag 11 juli 2017

Matteüs 6:33

Wat is het Koninkrijk van God?

Het Koninkrijk van God is in principe een Koninkrijk voor iedereen. Je zou kunnen zeggen dat iedereen inwoner van het Koninkrijk is die ervoor gekozen heeft om Jezus te volgen. Wanneer je Jezus volgt, ben je ook automatisch inwoner van het Koninkrijk van God.

Het Koninkrijk zoeken, is daarom vooral Jezus zoeken, Hem volgen. Of anders gezegd: Hem Koning over heel je leven laten zijn. Héél je leven! Geen gebied uitgezonderd. Over de binnen- en de buitenkant. Over het dagelijks leven. De manier waarop je je geld verdient en besteedt. Dus ook over je boodschappenlijst, je bestedingspatroon. Over wat je eet en drinkt.

Zoiets gaat niet vanzelf. Niet voor niets moedigt Jezus ons aan om het Koninkrijk te zoeken. Let op: in de tekst betekent het woord ‘zoeken’ niet: even een beetje rondkijken en dan weer overgaan tot de orde van de dag. Nee, het heeft hier de betekenis van oprecht, intensief en aanhoudend zoeken. Het betekent eigenlijk dat we moeten leven voor dat zoeken. Ons leven als een zoektocht naar Gods Koninkrijk.

Deel deze overdenking: